U galeriji Ustanove “Kultura“ u Bajinoj Bašti, u sredu, 29. juna 2016., u predvečerje međunarodnog filmskog festivala “Bašta fest“, otvorena je multimedijalna izložba “Sonja Savić: devojka iz grada“. Izložba sadrži samostalne autorske video i eksperimentalne filmske radove, odabrane lične predmete, fotografije i nagrade za filmske uloge koje je Sonja dobila za svoje uloge u kultnim filmovima jugoslovenske kinematografije.


Košarkaški klub Železničar iz Čačka po 29. put organizuje turnir u basketu “Predrag Prevo Vučićević”. Takmičenje će se održati u kategorijama mlađih pionira, pionira, kadeta, juniora i seniora.


 

Službenici u gradskim upravama nemaju više pravo da od građana traže podatke koje država o njima već poseduje u svojim evidencijama, podsetila je danas u Čačku potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Ona je posetila gradsku upravu kako bi se uverila u primenu člana 9 i 103  novog Zakona o opštem upravnom postupku, koji građanima i privredi treba da obezbedi lakše dobijanje neophodne dokumentacije.


Iako je delovalo da je već od prvog dana „zaratio“ sa novinarima, jer im nije dozvolio da prisustvuju prvoj sednici Gradskog veća u novom sazivu, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović danas je uspeo da se nagodi sa njima.

 


ČAČAK —  “Blic fondacija” je u saradnji sa kompanijom “Elcom trade” iz Beograda započela akciju doniranja klima-uređaja za porodilišta širom Srbije. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja. Većina porodilišta nema dovoljan broj klima-uređaja, pa novorođenčad prve dane života provedu u borbi sa nesnosnom vrućinom. Bebe nemaju razvijen centar za termoregulaciju, tako da je njihov život ugrožen u sobama gde je u letnjim mesecima temperatura oko 35. podeoka. Donator je kompanija “Elcom trade” iz Beograda, koja je obezbedila 50 klima za 24 porodilišta u Srbiji.


ČAČAK — У среду 6.јула 2016.g поводом манифестације „Дани Буковице“ на платоу испред МЗ Буковица одржаће се Посело изворних певачких група и фолклора. Пријем група до 15 часова и 30 минута, дефиле учесника од школе до МЗ од, почетак културно-уметничког програма у 17 часова и 30 минута.


ČAČAK — Povodom 140 godina rada i postojanja Crvenog krsta, danas je u Hotelu Beograd u Čačku, održana još jedna dobrovoljna akcija davanja krvi. Akciju je podržao i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je redovni davalac ove dragocene tečnosti.

1 2 3 16