U sportskoj javnosti se i dalje govori o utakmici Borac – Partizan u Čačku, i po jednima spornom, a po drugima dobrom suđenju Novice Anđelovskog. Sumnjive odluke su dosudjeni penal u 88. minutu nad Markom Jankovićem, koji je skrivio Jovan Čađenović, kao i prekršaj u 97. minutu koji je u gol pretvorio Zoran Tošić. Nakon Crvene zvezde i Partizana, saopštenjem je u javnost izašao i FK Borac u kom direktno optužuju sudiju Anđelovskog da je skrojio rezultat utamice na štetu Čačana.


U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ sinoć su predstavljeni video radovi i performans Igora Simića, a kustos programa bio je Greg de Kur, filmski kritičar iz Amerike. Prikazano je 7 kratkih filmova sa vrlo jasnom tematikom. Ovo je bila jedinstvena prilika da Čačani vide radove ovog mladog umetnika, jer se njegovi filmovi prikazuju uglavnom u gradovima Evrope.


Elizabeta Georgiev, spisateljica za decu i bibliotekarka iz Dimitrovgrada, gostovala je danas u OŠ ,,Božo Tomić“ u Prijevoru, gde se kroz svojevrsni lutkarsko- dramski igrokaz naziva ,,Bibliobajka za velike i male đake – srećne knjiške vilenjake“ družila sa osnovcima i predškolcima vrtića ,,Đurđevak“ iz Prijevora. Njen dvodnevni boravak u našem gradu organizovala je Gradska biblioteka Vladislav Petković Dis u okviru programa ,,Dečiji oktobar“, koji će biti završen sutra Elizabetinim gostovanjem u čačanskim vrtićima ,,Sunce“ i ,,Majski cvet“.


Četvrti sajam privrede „Preljina expo“ svečano je otvoren danas, ali na Gradskom trgu u Čačku. Zbog izgradnje novog objekta Amana u Preljini, ove godine promenjeno je mesto održavanja tog sajma, a trajaće i kraće, samo dva dana. Ipak, i ove godine sajam su podržale brojne auto kuće iz Čačka, kao i firma „Hram 032“. Kako je rečeno danas, plan je da manifestacija narednih godina preraste u veliku sajamsku manifestaciju „Čačak expo“.


Pokret Dveri tvrdi da je odluka Nadzornog odbora JKP „Čačak“ po kojoj će korisnici daljinskog grejanja ubuduće plaćati očitavanje kalorimetara u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača, ali i još jedan namet, kojim se građanima uzima ono, što vlast promoviše kao povećanje plata i penzija. „Zašto očitavanje ne vrše zaposleni u JKP „Čačak“, već se za to angažuju druge firme?“, pitala je na današnjoj konferenciji za novinare zamenica šefa odborničke grupe Dveri, Milica Prokić, tvrdeći da iz toga samo može da se zaključi da se radi o tzv „nameštanju poslova“.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je dobio uveravanja od stručnih službi Javno komunalnog preduzeća „Čačak“ i gradske urpave da je naplata očitavanja kalorimetara za utrošenu energiju u skladu sa zakonom. Todorović je naveo da je urpkos tome traženo i da se očekuje mišljenje resornog ministarstva. Podsetimo, oko 2.500 vlasnika stanova u Čačku, koji imaju ugrađene kalorimetre, za očitavanje ovih uređaja trebalo bi da izdvoje po 24 evra godišnje.


Budžet opštine Gornji Milanovac za iduću godinu trebalo bi da bude veći za 6,81 posto od ovogodišnjeg. Uvećanje je planirano na osnovu realnih poreza na zarade jer su u 2017. godini povećane privredne aktivnosti, kao i broj zaposlenih, obrazložio je predsednik opštine Dejan Kovačević na danas održanoj sednici Veća. Osim predloga odluke o budžetu za 2018-tu, većnici su usvojli i izveštaj o izvršenju tekućeg budžeta koji je za prvih 9 meseci realizovan sa 67 posto.


U prvih devet meseci u gradsku kasu se slilo dve milijarde 74 miliona dinara, što je oko 59 odsto od planiranih prihoda u ovoj godini, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović posle sednce Veća na kojoj je usvojen izveštaj o izvršenju budžeta u tom periodu. Rečeno je da je ostvaren rast prihoda u odnosu na iste periode u prethodne dve godine. To je potkrepljeno i podatkom da je prihod od poreza na zarade veći za 33 miliona dinara u odnosu na prvih devet meseci 2016. godine.


У вези са објављивањем Листе телевизијских програма за које је предвиђен обавезан пренос као мера заштите медијског плурализма од 10.10.2017. године и положајем оператора електронских комуникационих мрежа у вези са поштовањем наведене обавезе, Савет РЕМ-а истиче да је наведена листа утврђена у складу са одредбама става 1. члана 106. Закона о електронским медијима и то у циљу остваривања јавног интереса и заштите медијског плурализма.


Odbojkaši savez Srbije organizuje u sredu 1. novembra, izborni trening sa testiranjem devojčica rođenih 2004/2005. godine za ceo Moravički okrug. Tehnička organizacija poverena je Odbojkaškom klubu “Čačak”, koji je u saradnji sa rukovodstvom i direktorom osnovne škole u Preljini, obezbedio salu za trening. Testiranja i trening vodiće prvi trener reprezentacije Srbije , Željko Šćepanović sa svoja tri pomoćnika. Ovo je prvi put u istoriji odbojke u Srbiji da je u Čačku organizovan izbor devojčica za reprezentaciju Srbije,a uz to je Čačak prepoznat i po svom radu kao odbojkaški centar Moravičkog okruga, saopšteno je iz Odbojkaškog kluba “Čačak”.

1 2 3 26