Uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, čačanski Institut za voćarstvo, ove godine realizuje projekat „Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu“. Prezentacija projekta i predavanja na ovu temu do sada su održana u Požegi i Arilju.


Grupa za rakiju u okviru Strukovne sekcije za poljoprivredu Udruženja „Unija 2000 Čačak“ predstaila je ideju koja bi trebalo da povrati stare sorte šljiva u voćnjake Zapadne Srbije, a sve u cilju proizvodnje i prodaje rakije šljivovice. Inicijativa je predstavljena voćarima, čačanskim proizvođačima rakije, privrednicima i ljudima od struke.


U Gornjem Milanovcu otvoren je inovacioni startap centar, a uz pomoć savremene opreme i tehnologije, ali i mentorsku podršku, mladi će moći da razvijaju svoje poslovne ideje. Za potrebe centra rekontruisan je prostor bivše apoteke na oko 400 kvadrata. Opština Gornji Milanovac aplicirala je za još jedan projekat, a reč je o “smart sitiju”, odnosno pametnim kontejnerima, koji će biti realizovan preko javno komunalnog preduzeća.


Od sledeće nedelje počeće naplata parkiranja u rekonstruisanoj ulici Veselini Milikića. Kako je najavio Dragan Grujović, iz Javnog preduzeća Parking servis, ova saobraćajnica je u trećoj parking zoni i ima ukupno 130 parking mesta, od toga 56 u naplati.


Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić sa saradnicima, posetio je opštinu Gornji Milanovac i upoznao poljoprivrednike i predstavnike lokalne samouprave sa ovogodišnjim podsticajima za novoosnovane i stare zadruge.


Direktor Turističke organizacije Čačka, Vojin Jakovljević, izjavio je za Televiziju Telelemark, da zbog tehničkih problema i unutrašnjih nesuglasica između autora i Organizacionog odbora manifestacije, ove godine nisu održani jedanaesti ,, Dani srpske kajsije“ u Miokovcima. Zbog evidentnih propusta raspušten je Organizacioni odbor manifestacije, rekao je Jakovljević i naglasio da grad Čačak nije finansirao , niti će finansirati skupove organizovane u privatnoj režiji.


Povodom obeležavanja 7 godina vlasti Srpske napredne stranke, lider Dveri Boško Obradović, održao je konferenciju za novinare na kojoj je izneo niz primera na kojima se, kako je naglasio, jasno pokazuje da je ova vlast, prema njegovim rečima, simbol kriminala i korupcije. Tom prilikom prikazan je kratak dokumentarni film o 7 godina aktuelne vlasti čiji je narator glumac Tihomir Stanić.


Sedamdeset  šest izbegličkih porodica i 15 domicilnih, imaće priliku da otkupe stanove, ukoliko žele, one stanove koje su dobili u okviru programa za stanovanje i trajnu integraciju izbeglica u Srbiji. Tim povodom, u Čačku je održan drugi sastanak predstavnika 7 lokalnih samouprava koje su ranije ušle u ovaj program, a njemu je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ivan Bošnjak.


Predsednica Vlade Ana Brnabić, prilikom posete opštini Lučani, izjavila je da će Vlada da se fokusira samo na unapređenje statusa inspektora, zapošljavanje novih direkcija, povećanja plata zaposlenima u inspekcijskim službama i da će to ići postepeno. Prema njenim rečima, cilj je da inspektori imaju savetodavnu uloga, da pružaju pravnim licima savete a ne da ih se ljudi, kako je istakla, plaše.

1 2 3 11