Nakon berbe maline poljoprivredni proizvođači bez obzira na ovogodišnje postignute finansijske efekte u ovoj proizvodnji , moraju u malinjacima obaviti određene agro i pomotehničke mere nege i zastite, savetuju agronomi. Jer samo tako obezbeđuju za iduću godinu zdrav i kvalitetan rod crvenog zlata.


Nakon šest i po meseci, završena je rekonstrukcija Olimpijskog bazena u Lučanima. Investiciju vrednu 213,9 miliona dinara, finansiralo je preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“. Zvanično otvaranje bazena biće organizovano u periodu proslave Dana preduzeća, u maju 2020. godine.


Gornji Milanovac se svrstao među pet najuspešnijih opština u Srbiji u projektu „Reforma poreza na imovinu“, osvojivši drugo mesto i nagradu od 300.000 franaka.


Na dnevnom redu 90. sednice Gradskog veća grada Čačka našlo se 25 tačaka, među kojima su utvrđivanje predloga odluke o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom, donošenje odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama, donošenje rešenja o visini mesečnog iznosa naknade dela troškova boravka deteta u predškolskoj ustanovi čiji osnivač nije grad Čačak, kao i donošenje rešenja o imenovanju komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja.


Vruće teme obeležile su sinoćnji Zbor građana Mesne zajednice Lučani. Prva se odnosila na obustavljanje radova na izgradnji crkve u centru Lučana, dok je druga tema bila pokretanje inicijative o razdvajanju opštine Lučani na dve zasebne opštine, Lučane i Guču.


Letnja turistička sezona na Zlatiboru je za goste, čiji su odmori uslovljeni školskim raspustima, na izmaku, ali zato u oblasti kongresnog turizma ona tek počinje. Sumirajući rezultate koji govore o posećenosti ove planine  u  prethodnoim mesecima, u TO Zlatibor  izražavaju zadovoljstvo jer je i ovoga puta broj gostiju koji je boravio ili posetio Zlatibor veći u odnosu na isto vreme prethodne godine.


Sutra, 29. avgusta 2019. godine u 20 časova, , na velikoj sceni Doma kulture u Čačku, biće premijerno izvedena predstava “Mačor u čizmama”. Predstava je pripremljena u produkciji Glumačke radionice Doma kulture u Čačku, glumci su čačanski učenici osnovnih i srednjih škola, a režiser Vladimir Jocović.


Izdavačka delatnost Narodnog muzeja započela je 1955.godine objavljivanjem posebnih izdanja, a od 1969. kroz stalnu muzejsku publikaciju Zbornik radova. 48. izdanje predstavljeno je danas, a o njemu su govorili dr Gordana Jeremić, naučni saradnik Arheološkog instituta , naučni saradnik Instituta za političke studije dr Aleksandra Kolaković i Delfina Rajić, istoričar umetnosti.


Lider Dveri Boško Obraadović pozdravio je odluku Predsedništva ove političke opcije da već sada proglase neizlazak na, kako je naveo,  lažne izbore na proleće iduće godine, upravo zato što to, prema njegovim rečima i nisu izbori, već, kako kaže, prisilno glasanje bez istinske slobode izbora. Obradović je na konferenciji za novinare rekao da sloboda medija ne znači samo gostovanje opozicionih političara na medijima već – pre svega – istraživačko novinarstvo kako bi građani Srbije mogli da budu informisani o svim tabu-temama u našem društvu. To je, zaključio je, samo jedan, ali presudan uslov da bi se izbori mogli nazvati demokratskim.

1 2 3 15