Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.817 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je još 6 osoba. Testiran je 9.531 uzorak. Od 91 uzorka koji su bili na analizi u laboratoriji u Beograd, njih 37 su pozitivni na prisustvo korona virusa. COVID-19 je potvrđen kod 29 osoba iz Čačka i osam iz Gornjeg Milanovca.,


Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović sa saradnicima organizovao prijem za sugrađanina, paraolimpijca Nemanju Matijaševića, koji je za kratko vreme u paraolimpijskom sportu napravio vrhunske rezultate, osvojivši drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine, a na svetskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Dubaiu bio je peti.


Treća sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac održana je uz poštovanje svih preventivnih mera u Sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu. Odbornici su danas izglasali 52 tačke, a među najvažnijim u su imenovanje Miloša Lazarevića za lokalnog zaštitnika građana, zatim osnivanje komunalne policije i predlog odluke o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije.


Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Luku, a mnogi srpski domaćini obeležavaju svoju krsnu slavu. Za Svetog Luku i njegov praznik vezuju se mnoga lepa i zanimljiva narodna verovanja.Svetog Luku kao zaštitnika lekara i medicinara danas slavi lekarska profesija, a pravoslavni vernici veruju da njegove mošti imaju čudotvornu moć da iscele i najteže bolesti. Naši stari nekada su verovali da će nam se baš na Lučindan kazati kakva nas zima čeka.I dan danas u narodu se kaže: „Sveti Luka – sneg do kuka“. Poznata je i izreka: „Ide Luka – eto vuka.


Gradonačelnik Čačka danas je upriličio prijem za teniserku Saru Đunisijević, kao i ženske odbojkašice Borca i košarkaše Borca., koji su ostvarili veliki uspeh na regionalnom prvenstvu Sportskih igara mladih. Naime, na nedavno održanom takmičenju u Sarajevu, srpska sportska ekspedicija bila je najuspešnija, sa 16 osvojenih zlatnih medalja, od toga tri su osvojili sportisti iz Čačka.


Danas je zaključen je i overen Ugovor o pribavljanju u javnu svojinu objekta HALK BANKE A.D. u ulici Pivarska br. 1. Ugovor su potpisali gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, i predsednik Izvršnog odbora HALK BANKE A.D, Kenan Bozkurt.


U Srbiji je prema poslednjem preseku od posledica korona virusa preminuo petoro pacijenata, dok je COVID-19 potvrđen u još 1.545 slučajeva. U zdravstvenim ustanovama širom Srbije hospitalizovano je 1.048 pacijenta, dok su na respiratoru 47. Od početka školske godine do danas u Srbiji je ukupno zaraženo 313 đaka, od kojih su 149 srednjoškolci, istakla je clanica Kriznog staba dr Darija Kisic Tepavcevic.


MD produkt plus nastavlja da nagrađuje verne potrošače. 4.novembra u svom maloprodajnom objektu u Trbušanima biće izvučeni srećni dobitnici koji su učestvovali u nagradnoj igri organizovanoj tokom oktobra meseca.

1 2 3 22