Žig garancije „Dobro sa Zlatibora“ je registrovan u martu 2020. godine sa ciljem boljeg plasmana lokalnih proizvoda koji imaju svoju autentičnost i tradiciju, kreativnost i inovaciju. Ovo bi bila integrisana promocija proizvoda i usluga zlatiborskog kraja, za koju se zalaže lokalna samouprava opštine Čajetina, TO Zlatibor i PD „Zlatiborski eko-agrar“.


Izložba „Predsednici opštine – deo istorije Gornjeg Milanovca“, predstavljena je danas u Svečanoj sali Skupštine opštine Gornji Milanovac u zgradi Okružnog načelstva.


Tokom protekla 24 časa na kovid odeljenjima preminula je jedana Čačaknka koja je imala pozitivan PCR nalaz. Na kovid paviljonima hospitalizovano je 111 pacijenta, deset manje nego juče.


Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Čačku organizovao je na gradskom trgu akciju prikupljanja potpisa za peticiju protiv Predloga zakona o istopolnim zajednicama, kojim se legalizuju gej brakovi u Srbiji. Do sada je kroz ove akcije širom Srbije prikupljeno preko 20 000 potpisa građana.

 


Zbog predstojećih praznika, naredna tri dana neće da se vrši vakcinacija gražana u Čačku. Nastavak imunizacije kreće od ponedlejka. Prvu dozu vakcine zaključno sa jučerašnjim danom primilo je 30 112 građana, dok je kompletno imunizovano 24 018 lica.


Na 10. sednici lokalnog parlamenta usvojene su izmene i dopune Odluke o budžetu Opštine Čajetina za tekuću godinu, tako da je on uvećan na cifru od dve milijarde i 917 miliona dinara. U vidu amandmana u budžet je nakdadno uračunata i stavka o kupovini kuće slikara Milića od Mačve, kako bi se zaštitila od propadanja ili eventualne prodaje zarad investicionog građenja.

1 2 3 9