Najznačajnija usvojena tačka na danas održanoj sednici Opštinskog veća je predlog Pravilnika o sufinansiranju mera eneregetske sanacije stambenih zgrada na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


U okviru kulturnog leta u Čačku, večeras će u Velikoj sali DOma kulture koncert održati svetski poznati violinista Stefan Milenković, a u nedelju od 20 časova na Gradskoj plaži nastupiće Lena Kovačević.


Iako je Ovčar banja trenutno veliko gradilište, zdravstveni turizam poslednje decenije je zapostavljen. Od vajkada je narod iz ove okoline a i šire, dolazio da se leči od reume. Zahvaljujući čačanskim lekarima, dr Svetu Aleksiću i Draganu Bugarčiću, od prošle godine pacijentima je ponovo omogućeno lečenje termalnom vodom.


Vlado Georgijev prvi je izvođač popularne muzike koji je nastupio na Kraljevom trgu na Zlatiboru posle dve godine, usled dobro poznatih razloga. Kantautor iz Herceg Novog održao je svoj prvi koncert posle dužeg perioda, a ukupno drugi od trenutka kada je krenula pandemija.


Gradski bazen u Gornjem Milanovcu beleži veliku posećenost ovog leta. Čistoća i kvalitet vode privlače posetioce, a u poštovanje epidemioloških mera uverio se i predsednik opštine Gornji
Milanovac, Dejan Kovačević.


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, apelovao je danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni jer je bezbednost u saobraćaju briga svakog od nas.


U Srbiji je do sada izolovano osam slučajeva zaraze delta sojem koronavirusa, ali ih sigurno ima više, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je na primopredaji 46 putničkih automobila „Škoda“ za inspekcije Ministarstva i zavode za zaštitu zdravlja upozorio da se pandemija sigurno neće zaustaviti dok ne bude 70-80 odsto vakcinisanih u svetu, kao i u Srbiji, i da zdravstveni radnici ne govore bez razloga da bi oni koji odbijaju da se vakcinišu, a zaraze se, trebalo da snose deo troškova lečenja.


Radni tim za praćenje širenja korona virusa saopštio je da je za poslednja 24 časa COVID-19 potvrđen kod 13 osoba sa teritorije Moravičkog okruga, od testiranih 148 uzoraka, a u bolnici u Čačku hospitalizovano je osam kovid pacijenata.


Ukoliko se nisu upisali u željenu srednju školu u prvom krugu, budući prvaci mogu i sutra konkurisati u Ekonomsko-trgovačkoj i Tehničkoj školi u Gornjem Milanovcu, u kojima je ostalo još nepopunjenih mesta. U Gimnaziji „Takovski ustanak“ više nema upražnjenih mesta, tako da je ova škola završila upis u prvom upisnom roku.

1 2 3 10