Od ranog jutra kroz Preljinu je izuzetno dinamično, ali i jako teško normalno funkcionisati. Koju god računicu da primenite biće vam jasno da ovde na svaka dva sekunda prolazi vozilo, pa je nemoguće ugrabiti trenutak da se sa sporednog puta uključite na magsitralu ili da je pređete, kaže predsednik MZ Preljina, dr Aleksandar Radojević. Za 3 decenije na ovom putnom prelazu život je izgubilo preko 30 osoba.


U većini škola u Srbiji, posle godinu i po dana, osnovci i srednjoškolci sutra će krenuti na nastavu kao pre korone. Časovi će trajati 45 minuta, a prvi put, u svim školama, sutra će biti intonirana himna Bože pravde. Na teritoriji Moravičkog okruga sve škole spremno dočekuju početak nove školske godine, a svakog petka praviće se presek stanja u školama i plan kako će se ići na nastavu sledeće sedmice.


Na juče održanoj sednici Opštinskog veća usvojene su sve tačke Dnevnog reda a među najvažnijima je Informacija o vršenju geoloških istraživanja na teritoririji opštine Gornji Milanovac.


Udruženje “Ja volim Topli Do” se zalaže za zaštitu prirode, razvoj turizma i negovanje tradicije u Toplom Dolu kroz akcije pošumljavanja i čišćenja reka, kao i organizovanje edukativnih, umetničkih i sportskih manifestacija pod sloganom “Slobodni ljudi – Slobodne reke – Slobodne planine”, sa idejom promocije vrednosti slobode i tolerancije i zdravog života.


Osnovna škola „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine, školsku 2021/22. godinu počinje sutra, 1. septembra po Modelu 1. To znači da će učenici svih razreda dolaziti svakog dana u školu po utvrđenom rasporedu časova koji će trajati 45 minuta.


Na kovid odeljenju čačanske Opšte bolnice povećava se broj hospitalizovanih pacijenata, a u respiratornom centru dva pacijenta priključena su na mehaničku ventilaciju.


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku drugi upsini rok počeće 1.spetembra i trajaće do 3.a slobodnih mesta još uvek ima. Sve informacije mogu da se pronađu na sajtu fakulteta.


Za dva dana počinje nova školska godina, dok se deca raduju polasku u školu, pojedini roditelji su na mukama kako da im obezbede novac i opreme ih za školu. Za knjige, pribor i opremu za školu, potrebno je, računaju roditelji, između 15 i 20.000 dinara. Jedina pogodnost je što su cene u knjižarama ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu.


Izgradnja hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čačku započeta je 1991. godine blagoslovom Episkopa žičkog Stefana Boce, za vreme sveštenika Miluna Pavlaševića i predsednika građevinskog odbora Velizara Ćosića. Želja parohijana koji su pokrenuli izgradnju bila je da se u kriptu hrama prenesu kosti rodoljuba ubijenih tokom i po završetku Drugog Svetskog rata.Izgradnju su zajedno sa vernim narodom a blagoslovom Ep. žičkog Hrizostoma Stolića nastavili sveštenici Dragomir Ljubičić,Milan Ljubičić,Bogdan Mitrović i Jovan Marković. Na praznik Veliku Gospojinu, svetom liturgijom obeležena je slava hrama.


Dodelom nagrada i projekcijom filma „Ivanova igra“ zatvoren je jubilarni 10. Festival sportskog filma na Zlatiboru. Za najbolji film proglašen je „Igra mog života“ o Bori Stankoviću, a na zatvaranju je uručena nagrada za životno delo Ivanu Gudelju u dvorani Kulturnog centra.

1 2 3 17