Gradska uprava u Čačku pozvala je sve meštane i stručnu javnost da se upoznaju sa nacrtom planiranih investicija grada za 2022.godinu. i daju svoje predloge. Rasprava se sprovodi do 9.decembra po dokumentu koji je potpisao gradonačelnik Milun Todorović.


Prvi sneg ove zime u zlatiborskom kraju počeo je da pada juče oko 15 časova. Vlažan i težak, sneg je pravio probleme vozačima tako da se u predvečernjim satima stvorila kolona i zastoj na pravcu Sušica – Zlatibor . Slika koja se viđa svake zime u planinskim predelima – poprečeni kamioni, ponovila se i ovoga puta. Što se tiče puteva koji su u nadležnosti KJP „Zlatibor“ Čajetina, svi su na vreme čišćeni i prohodni su.


TO Zlatibor je nastupila na 12. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu koji se održavao od 25. do 27. novembra. Pored stalnih i potencijalnih turista, štand Zlatibora bio je interesantan brojnim medijima, poslovnim saradnicima, turističkim agencijama, a posebno interesovanje je, pored atraktivnih lokaliteta, izazvao i program dešavanja u novogodišnjim praznicima.


U okviru projekta „Informiši se i ti“, u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi održana je završna konferencija na teme: reproduktivno zdravlje mladih, bezbednost dece na internetu i vršnjačko nasilje. Projekat sprovode Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Kancelarija za mlade.


Broj zaraženih koronavirusom na području Moravičkog okruga je u padu kao i broj prvih pregleda i hospitalizovanih u čačanskoj bolnici, rečeno je danas na konferenciji za novinare nakon sednice Radnog tima koji prati epidemijsku situaciju. Uprkos tome, apelovano je da građani i dalje poštuju sve protivepidemisjke mere.


Radovi na pristupnoj saobraćajnici od Gornjeg Milanovca do Takova znače veliku perspektivu za ovaj grad. Tik uz novu saobraćajnicu planirana je i nova industrijska zona. Završetak ove saobraćajnice od Preljine do Pakovraća od velikog je strateškog značaja za ceo Moravički i Zlatiborski okrug.


Na kovid odeljenjima čačanske bolnice u protekla 24 sata četvoro obolelih je izgubilo bitku sa koronavirusom, starosti 70, 76, 77 i 85 godina. U kovid paviljonima hopsitalizovana su 82 pacijenta, osam manje nego juče. Na području Moravičkog okruga potvrđena su 72 nova slučaja zaraze virusom korona od testiranog 441 uzorka.


Predstavnici lokalne samouprave u Čačku u poslednjih nekoliko godina ulažu veliki napor kako bi otrgli od zaborava velikane osobodilačkih ratova čačanskog kraja, kaže pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti Miroslav Petković. To pre svega podrazumeva finansiranje različitih projekata kako ustanova kulture tako i brojnih udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova i sećanje na ratnike, ali i održavanje spomenika i spomen kompleksa.

1 2 3 17