Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, obišao je danas završne radove na asfaltiranju saobraćajnice u Petnici, radove na lokalnom putu u Ateničkom vrelu, zatim radove na Obrežu gde se grade stanovi za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. U mesnoj zajednici Mojsinje počeli su radovi na važnoj saobraćajnici od OŠ „Tatomir Anđelić“ do magistralnog puta, a u Mrčajevcima su u toku pripremni radovi na izgradnji trafostanice.

 


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović u okviru svojih redovnih aktivnosti, sa svojim saradnicima posetio je hram Svetog Vaznesenja u Čačku.

 


U današnjem, trećem štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u poslednje dve nedelje, učestvovalo je svih 28 škola u kojima je Sindikat obrazovanja Čačka većinski. – U 22 škole zvonilo je na 30 minuta, dok je u šest škola zvonilo na 45 minuta, ali su članovi SOČ-a i kolege koje nisu članovi, a podržavaju štrajk, izlazili su na 30 minuta od početka nastave – kažu u SOČ-u.


U Muzeju rudničko-takovskog kraja sinoć je održana promocija knjige čija je glavna tema misija “Halijard”. U ovom delu dr Miloša Timotijevića u potpunosti je analizirana spasilačka operacija, popisani su svi spaseni avijatičari, a mogu se naći i odogovori na pitanja ko ih je evakuisao i kada.


Uzgoj kornišona za pozantog nemačkog kupca u čačanskom kraju već nekoliko godina je pouzdani posao. O tome svedoče i dve porodice iz Ježevice i Baluge Trnavske.


U ponoć počinje izborna tišina pred predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu, Boru i još 12 opština. Trajaće do zatvaranje biračkih mesta u nedelju, 3. aprila u 20 časova.


U čačasnkoj bolnici trenutno se leče tri kovid pacijenta, isto koliko i juče. Nema pacijenata na respiratopru. U danu za nama u Moravičkom okrugu potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze virusom korona od 324 analizirana uzorka.


Sedamnaest privrednih i društvenih predstavnika i stvaralaca sa teritorije Zlatiborskog okruga, koji su svojim zalaganjem u nauci, kulturi, obrazovanju i preduzetništvu doprineli razvoju zajednice, odnelo je ovogodišnje nagrade „Kapetan Miša Anastasijević”. Među leuratima našli su se i opština Čajetina, koja je nagrađena za razvojne projekte Zlatiborskog okruga i društvenu odgovornost, „Gold gondola“ za unapređenje turističke ponude, Kulturni centar Zlatibor za prezentaciju kulturne i turističke ponude, kao i hotel „Buket“ za vrhunski kvalitet i komfor. Nagrade su svečano uručene juče u Kulturnom centru Zlatibor. Pokrovitelji ovog događaja su Privredna komora Srbije i Unija poslodavaca Srbije.

1 2 3 22