Na šetalištu Gradske plaže u Čačku danas je otvorena izložba “Čačak – održiva budućnost grada“. Izložba na otvorenom donosi priču o Čačku kao gradu posvećenom zelenim inicijativama, a za sve zainteresovane posetioce biće otvorena do 6. juna.


Na današnjem skupštinskom zasedanju u Ivanjici lokalni parlament usvojio je izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP ’’Ivanjica’’ i JKP ’’Duboko’’. Na dnevnom redu našli su se i izvešraji o radu i poslovanju Doma kulture, biblioteke ’’Svetislav Vulović’’, Turističke organizacije Ivanjica i regije zapadne Srbije, Opštinskog pravobranilaštva i uprave opštine Ivanjica za 2021. godinu.


Grad koji je juče padao u popodnevnim satima pričinio je štetu na području Trešnjevice i Mirosaljaca u opštini Arilje, a pojedini voćari kažu da su malinjaci potpuno uništeni.


Kompanija „Dunav osiguranje“, u saradnji s Udruženjem novinara „Agropres“, na Novosadskom sajmu, organizovala je treću regionalnu konferenciju pod nazivom „Izazovi i rešenja u polјoprivredi“.


U čajetinskom selu Branešci razvijena je organska proizvodnja jaja a glavni motiv domaćinstva Jevremović nije zarada već zdravlje. Radoje i Milena Jevremović, nakon što su silom prilika ostali bez stalnog zaposlenja, odlučili su da se bave poljoprivredom i uzgojem domaćih životinja i zajedno sa svojim sinovima, snajom i unučadima više od 20 godina unapređuju svoje domaćinstvo.


Međunarodni dan bez duvanskog dima, obe godine, obeležen je pod sloganom Duvan, pretnja našoj okolini. Na Gradskom trgu, tim povodom, održana je zajednička akcija ZZJZ, Doma Zdravlja Čačak, Društva za borbu protiv dijabeta i Crvenog krsta.


U Opštoj bolnici Čačak leče se dva pacijenta. Nema priključenih na respirator. U Moravičkom okrugu potvrđeno je 10 novozaraženih virusom korona od 205 analiziranih uzoraka.


U toku su pripreme za 16. po redu „Dane kneginje Ljubice” koji će biti održani trećeg i četvrtog juna. U okviru ove manifestacije biće organizovan i koncert Divne Ljubojević, a sav prihod od prodaje karata namenjen je manastiru Vraćevšnica.


Odlukom Nadzornog odbora vojne fabrike MB Namenska u Lučanima za vršioca dužnosti direktora preduzeća imenovan je Predrag Ilić, diplomirani inženjer tehnologije. Milka Vidić, diplomirani ekonomista, imenovana je za izvršnog direktora zaduženog za pravne i ekonomske poslove, a Radisav Pantelić, diplomirani inženjer elektrotehnike, postavljen je za izvršnog direktora zaduženog za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju.

1 2 3 18