U toku sređivanje bolnice, primaju se novi lekari

Poslednjih meseci ulažu se znatna materijalna sredstva u renoviranje pojedinih odeljenja čačanske bolnice i nabavku nove opreme.

ČAČAK – Poslednjih meseci ulažu se znatna materijalna sredstva u renoviranje pojedinih odeljenja čačanske bolnice i nabavku nove opreme. I o tome je na današnjoj konferenciji za novinare govorio direktor dr Rade Milošević. Milošević je  rekao da je tokom prošle godine investirano oko 25 miliona dinara, kako u popravku stare tako i u nabavku nove opreme.

Pre sedam dana u bolnici je  puštena u rad renovirana sala za hemoterapiju na onkologiji, investicija vredna 3,3 miliona dinara.

 

-Pre sedam dana smo pustili u rad renoviranu salu za hemoterapapiju na onkologiji. Uslovi su sada daleko bolji nego što su bili. Raspisan je javni poziv i za ostale radove na onkologiji. U toku su radovi na adaptaciji mokrih čvorova na ginekologiji i psihijatriji, za šta je izvdojeno tri miliona dinara, a isti radovi izvršiće se i na urologiji i hirurgiji. Pre dva meseca renovirano je infektivno i ortopedsko odeljenje, a u polanu je renoviranje očnog odeljenja. Za sada nismo u mogućnosti da realizujemo zamenu podova u hirurškom bloku u ugrade tzv. nove bolnice. Očekujemo donacije pa se nadam da ćemo i to realizovati. Pet miliona dinara uz podršku Ministarstva zdravlja  izdvojeno je za renoviranje internog odeljenja. Očekuje nas postavljanje nove fasade na zgradi nove bolnice koja nije rađena već 40 godina. Ta sredstva obezbediće Ministartsvo zdravlja, najavio je dr Milošević.

 

Direktor Opšte bolnice je rekao da je u planu i renoviranje porodilišta, ali nije želeo da odgovori da li će se to raditi sredstvima Fondacije Dragice Nikolić.   Kada je u pitanju  oprema, bolnica je podnela zahtev Ministasrtvu zdravlja za nabavku kapitalne opreme za hirurgiju, laparskopskog stuba, čija je vrednost oko 12 miliona dinara. Dr Milošević je rekao da je čačanska bolnica jedna od retkih zdravstvenih ustanova u Srbiji koja nema višak radnika po normativima Vlade Srbije koja definišu maksimalan broj zaposlenih u javnim ustanovama.

 

-Poslali smo zahtev vladinoj komisiji za prijem još devet radnika. Čačanska bolnica ima 10 lekara na specijalizaciji i jednog lekara na subspecijalizaciji. Na jesen će se raspistati specijalizacije za još četiri lekara i ukoliko budemo primili nove lekare oni će biti uključeni u program specijalizacije, rekao je dr Milošević.

Direktor Opšte bolnice je naveo da ova zdravestvena ustanova nema dugovanja i da nikada nije bila u blokadi i najavio izgradnju parkinga u krugu bolnice sa oko 150 mesta. Investicija će se realizovati sredstvima iz donacija. To će prema prema rečima dr Miloševića, rešiti problem gužvi oko parkiranja u krugu bolnice. Završetak radova se očekuje do kraja aprila meseca.