Nagrađeni najčitaoci u Prijevoru

U četvrtak, 25. februara, nagrađeni najverniji čitaoci u Prijevoru.

Prijatelja knjige koliko hoćeš

Nagrađivanje najvrednijih čitalaca na terenu, započeto na Bogojavljenje u Zablaću, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ nastavila je 25. februara 2016. u ogranku u Prijevoru. Svečanost knjige održana je u prepunom holu OŠ „Božo Tomić“ koja je tradicionalno dobar saradnik i domaćin programa koje Biblioteka organizuje u ovom mestu.


Prisutne je najpre pozdravio dr Bogdan Trifunović, direktor čačanske Biblioteke, koja četvrti put nagrađuje najvernije čitaoce u ovom mestu. Čestitajući nagrađenima Trifunović je pozvao sve učenike i meštane Prijevora da što češće dolaze u biblioteku, i podsetio najmlađe da se u knjigama i slikovnicama nalazi ono što je potrebno da se poraste „čak do neba“. Direktor Gradske bibliteke zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i direktoru Gordani Karanac uručio na poklon knjige. Slovo o čitanju učenice Milice Vujić i pesma „Prijatelja koliko hoćeš“ u izvođenju školskog hora prethodilo je svečanoj dodeli nagrada najaktivnijim čitaocima u prošloj godini.

slike-004
U ogranku Biblioteke u Prijevoru upisan je 81 čitalac, a knjižni fond obnovljen sa 194 knjige i slikovnice. Za vredno čitanje nagrađeni su: Mina Dragićević, 7. razred, Dragić Jovanović i Milorad Petrić, 5. razred, dok su porodičnu nagradu ponele Dijana, 1. razred, Jovana, 5. razred i njihova majka Marina Marković. Odluku o najvrednijim čitaocima donela je Snežana Planić, bibliotekar u ogranku, i uručila im poklon knjige i diplome.

 

slike-003
Svečani program završili su najmlađi recitalom koji su pripremili sa učiteljicama Jasminom Stjepanović, Jelenom Papić, Svetlanom Đorđević i Jelicom Ćirović. Da „Zajedno više vredimo“, „Čemu služi srce“, kao i stihove Duška Radovića i Stevana Raičkovića, publika je čula od Natalije Kovačević, Lazara Petrića, Lene Radivojević, Marije Milutinović, Ane Petrović, Elene Lazović, Jane Vasilijević, Save Jovanović, Rastka Marjanovića, Kristine Vujić i Anđelije Kovačević.
Nagrade najboljim već u ponedeljak, 29. februara 2016, biće dodeljene čitaocima u ogranku u Mrčajevcima.