Dveri: Kakva vlast – takvi i lopovi

U poslednje vreme svedoci smo sve učestalijih napada na imovinu u našem gradu. Najnoviji primer je provala u

U poslednje vreme svedoci smo sve učestalijih napada na imovinu u našem gradu. Najnoviji primer je provala u prostorije Medicine rada i pored skupo plaćenih sredstava za nadzor.

Još ranije je opljačkana ambulanta u Ljubiću, prostorije KUD „Abrašević“, kao i dva vrtića na Keju. Pozdravljamo rad novog načelnika Policijske uprave Čačak i povratak pozornika na gradske ulice, ali očito to nije dovoljno da se zaustavi talas ubistava i krađa. Posebno je to nedovoljno da se iskoreni pošast narkomanije i gradskim narko-dilerima konačno stane na put.
Lopovi su postali drski i bahati, jer uzore imaju u vlasti i rade narodu ono što mu i vlast radi, samo bez rukavica. I dok premijer Vučić brani osuđivanog kriminalca koji je ubijen u kriminalnom obračunu, i dok vlast narodu otima pošteno zarađene plate i penzije, od kriminalaca se ništa drugo ne može ni očekivati. Kakva vlast – takvi i lopovi!
Uz sve ovo, čoveka bes obuzima kada pogleda saopštenja vlasti o podizanju životnog standarda građana, smanjenju nezaposlenosti, napretku na raznim međunarodnim listama, povećanju plata i penzija itd. „Pomaci na bolje, nezabeleženi su u novijoj istoriji, jer se u Srbiji dešava da narod zaista gladuje! U situaciji kada četvrtina građana Čačka živi u uslovima siromaštva ne treba da se čudimo sve češćim krađama i razbojništvima.
Prvih sto dana „nove“ vlasti je prošlo, i šta je donelo? Laže i paralaže o novim zapošljavanjima iza kojih stoji otvorena partijska kombinatorika SNS. Po uzoru na najvećeg manipulatora Aleksandra Vučića i lokalni funkcioneri SNS izmišljaju nepostojeće napretke. Dok je u Čačku jedini napredak ostvaren u broju krađa i lopovluka.

Izvor: Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku