Boško Obradović: Ako se ovako nastavi, Vučić će biti smenjen na ulici

ČAČAK — Lider Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas u Čačku da će, ukoliko u Srbiji ne budu

ČAČAK — Lider Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas u Čačku da će, ukoliko u Srbiji ne budu stvoreni uslovi za fer i poštene izbore, a pre toga oslobođeni mediji, aktuelna vlast biti smenjena na ulici. „Naša poruka je jednostavna – ovaj režim ima izbor između dva puta. Prvi da je Aleksandar Vučić omogući fer i poštene izbore, a minimum šest do devet meseci slobodnih medija pre toga i to pre svega onih sa nacionalnom frekvencijom. Ukoliko to ne uradi, imaće 200 hiljada ljudi na ulici, jer sve vodi ka jednom velikom skupu u Beogradu gde ćemo se pogledati u oči i videti da li ovaj režim može da opstane ili ne. Ovo više ne može da se trpi, jer ovaj režim nije normalan.“, poručio je Obradović.

On je danas pozvao nadležne državne organe da hitno oslobode majku šestoro dece Jelenu Miletić, koja je na izdržavanju 30-dnevne kazne zatvora zbog nevakcinisanja dece.

„Gde su dečija i porodična prava. Zašto je majka na odsluženju kazne zatvora, a ne otac“, rekao je Obradović.

On je napomenuo da su Dveri za vakcinaciju, ali postavlja pitanje odakle potiču vakcine i zašto se uvoze.

Umesto da se sa roditeljima razgovara, vrši se represija. Čak se i lekari međusobno neslažu po tom pitanju“, naveo je Obradović.

Obradović je rekao i da je vlast počela da hapsi učesnike protesta „1 od 5 miliona“, koji su lepili „spisak laži“ po Terazijskom tunelu u Beogradu.

„Nećemo odustati od protesta na kojima je sve više ljudi. Ovo poniženje se ne može trpeti“, izjavio je Obradović.

Govoreći o eventualnom razgraničenju sa Kosovom, Obradović kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić već godinu dana vodi tajne pregovore.

Predsednik Srbije tajno pregovara o prisajedinjenju opština na jugu Srbije Kosovu i o nekakvoj podeli. Građani Srbije ne znaju o čemu Vučić i Tači pregovaraju“, istakao je Obradović.

On podseća da je granica uspostavljena 1927. godine kada je potpisan protokol o razgraničenju između tadašnje Kraljevine Jugoslavije i Albanije.