Građevinska firma „Elkoms“ iz Beograda počela je adaptiranje i opremanje podruma i prizemlja objekta nekadašnje milanovačke u Rajićevoj ulici. Tu će biti smešten budući Start-ap centar. „Lokalna vlast, u saradnji sa Ministarstvom zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj dobila je oko četrdeset miliona dinara za realizaciju ovog projekta,“ izjavio je predsednik ove opštine Dejan Kovačević.

 

01

Od te sume, 6 miliona namenjeno je obuci za mlade privrednike. „Aranžman smo napravili sa udruženjem građana za razvoj tehnološkog preduzetništva „ITC Hub“ iz Beograda i nevladinom organizacijom „GM Optimist“ iz Milanovca, istakao je Kovačević je dodao da će Start-up centar imati 350 kvadratnih metara. Moći će da ga koriste svi sugrađani koji žele da učestvuju u obuci i realizaciji programa.

03

„Ja sam pogledao program koji su već uradili ljudi iz „ITC Hub-a“ i mislim će on odgovarati našoj privredi i našem stanovništvu, a da će dosta koristi imati i mladi koji se bave inovacionim tehnologijama,“ istako je Kovačević.

02

On je dodao da, prema svim parametrima i ocenama resornog Ministarstva, projekat Start-ap centra u Milanovcu zaslužuje najveću ocenu. Iznos od oko 33 miliona dinara, rekao je Kovačević, biće utrošen na potpuno uređenje prostora, ali i na opremanje modernom tehnologijom koju takav jedan savremen centar zahteva. On očekuje od Centra odlične rezultate, imajući uvidu da se i privreda zainteresovala za čitavu ideju. Kovačević je danas najavio da će u narednih mesec dana biti održana i posebna prezentacija projekta pred Кlubom privrednika, a sprovešće je upravo beogradski „ITC Hub“.

PR služba kabineta predsednika opštine G. Milanovac