Šta je “Marks 21”? 03 12 2020

Poslednjih dana ekstremne levičarske organizacije u Srbiji usmerile su svu svoju mržnju prema velikom francuskom humanitarcu i prijatelju

Poslednjih dana ekstremne levičarske organizacije u Srbiji usmerile su svu svoju mržnju prema velikom francuskom humanitarcu i prijatelju Srba Arno Gujonu, koji je imenovan za direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Jedna od ekstremnih levičarskih organizacija koja je napala Arno Gujona je i “Marks 21”. Šta je “Marks 21”?

Screenshot_2096

 

Ekstremna levičarska organizacija “Marks 21” nastala je 2008. godine u Beogradu. Ova organizacija u Beogradu ima oko stotinak članova. Pored Beograda imaju svoje ćelije i u drugim gradovima Srbije. Posebno su aktivni u Novom Sadu. Sukob između levičarskih organizacija i Arno Gujona nastaje kada francuski humanitarac dolazi na Kosovo. Kao veliki prijatelj Srba Arno Gujon organizovao je velike humanitarne akcije, za pomoć Srbima na Kosovu. Nasuprot njmu “Marks 21” organizovao je akcije gde je pozivao da Šiptari na Kosovu imaju pravo na slobodu i samoopredeljenje. Po Beogradu članovi “Marksa 21” ispisivali su grafite “Slobodno Kosovo , Slobodni Balkan”.

Screenshot_2097

Vođe “Marksa 21” su sledeća lica: Pavle Ilić, Vladimir Unkovski- Korica, Srđan Atanasovski, Anja Ilić. Na sajtu “Marksa 21” možete pročitati da se oni protive bilo kakvoj saradnji između Srbije i Rusije u rešavanju pitanja Kosova. Oni Rusiju nazivaju imperijalnom silom, kojoj nije mesto na Balkanu. Kada je 2016. godine u Turskoj ubijen ruski ambasador Andrej Karlov, “Marks 21” slavio je ovo ubistvo. “Marks 21” osnovao je i svoje političko krilo po imenu “Partija radikalne levice”. Uskoro ćete moći da pročitate na “Prismotri” ko su članovi “Partije radikalne levice”.

Screenshot_2098

Pre dve godine “Marks 21” i organizacija “Ne davimo Beograd” učestvovali su u sukobu sa vojnom policijom u Beogradu. Članovi ove dve levičarske oganizacije pokušali su da zauzmu objekat u vlasništvu vojske kako bi u njemu organizovali svoje sastanke. Ovo nije prvi put da levičarske organizacije u Srbije provociraju našu vojsku. Navešćemo još neke akcije”Marksa 21″ za 12 godina njihovog postojanja. Učestvovali su zajedno sa Šiptarima u propagandi da su Srbi ratni zločinci, isto to su radili i u Bosni na strani Bošnjaka, optužujući Srbiju za ratne zločine u Bosni, zalažu se za ukidanje Republike Srpske koju smatraju genocidnom tvorevinom, protiv su Srpske Pravoslavne Crkve, učestvovali su u fizičkim napadima na članove patriotskih organizacija.

IZVOR: prismotra.net