Pogledajte ljude koji rade na sakrivanju žločina Šiptara nad Srbima 07 12 2020

Krajem maja prošle godine održan je sastanak 20 nevladinih organizacija okupljenih oko organizacije “Tri slobode”. Na ovom sastanku

Krajem maja prošle godine održan je sastanak 20 nevladinih organizacija okupljenih oko organizacije “Tri slobode”. Na ovom sastanku je predloženo da se mora raditi na zabrani prikazivanja dokumentarnog filma o pogromu Srba na Kosmetu 17. marta 2004. godine u osnovnim i srednjim školama. Ko su ljudi koji stoje iza ovog plana da se sakriju zločini nad Srbima 2004. godine?

Maja Stojanović

Screenshot_2124

Prva na sastanku govorila je Maja Stojanović iz “Građanskih inicijativa”. Ona je izvršni direktor nevladine organizacije koja je samo u protekle dve godine dobila 700.000 evra iz inostranstva. Tim sredstvima finansiraju se akcije “Građanske inicijative”, kao što su zataškivanje zločina 2004. godine nad Srbima u kojima je ubijeno 28 Srba, 900 pretučeno i 4.000 proterano sa Kosmeta. Maja Stojanović je bila aktivna i politički, 2017. godine učestvovala je u štabu Saše Jankovića na predsedničkim izborima.

Ivan Đurić

Screenshot_2125

 

Ivan Đurić je drugi govornik na tom sramotnom sastanku. On je član nevladine organizacije “Inicijativa mladih za ljudska prava”. Učestvovao je u više provokacija u Beogradu sa transparentima na kojima je pisalo da su Srbi zločinci. Na sastanku je osudio nazivanje Albanaca sa Kosmeta, Šiptarima. Ono što Ivan Đurić ne zna, da Albanci koji zive u Albaniji , sami nazivaju Albance sa Kosmeta Šiptarima.

Milena Vasić

Screenshot_2126

Milena Vasić iz Jukoma je treći govornik na ovom sastanku. S obzirom da je po struci pravnik, nije se usudila da postavi pitanje procesuiranja albanskih terorista zbog njihovih zločina. Umesto toga, nastavila je praksu prethodnih govornika da napada Srbiju. Na kraju sastanka govornici su se složili da Srbi gledaju Albance kao niža bića. Njihovi finansijeri bili su zadovoljni njihovim radom i obećali im nove donacije za nove provokacije Srbije.

IZVOR: prismotra.net