PLES I GLUMA SU NERAZDVOJNI DEO NASTUPA

Ples doprinosi fizičkom vaspitanju, jednovremeno i skladno deluje na čulo sluha, vida i dodira. Vidno pomaže telesnom razvitku,

Ples doprinosi fizičkom vaspitanju, jednovremeno i skladno deluje na čulo sluha, vida i dodira. Vidno pomaže telesnom razvitku, disciplinuje pažnju, nagon na razmišljanje, vaspitava strpljenju, istrajnosti a noaročito samopouzdanju. Sara Bogdanović je, preselivši se iz Italije, čula za plesni klub Luna i bez razmišljanja krenula jer joj je ritmika u krvi.

Ja se skoro šest godina bavim plesom. Krenula sam kada sam se preselila iz druge države. Prvenstveno me je tetka “navukla” na ovo jer se družila sa majkom jedne devojčice koja je išla na ples. Ja bih htela profesionalno da se bavim plesom, a ako mi to ne bude uspelo, rekreativno ću se baviti, to je sigurno” kaže nam mlada Sara Bogdanović.

Screenshot_44

Nikola Čutović ples je zavoleo uz sestru.

Ja se plesom bavim više od sedam godina, mene je sestra podstakla da krenem na ples. Zbog nje sam počeo da treniram I ona mi je najveća inspiracija za ples, najveća podrška I ništa se ovo ne bi desilo da nije bilo nje. Nikada, čak ni pre mog bavljenja plesom, nisam smatrao da je to isključivo samo ženski sport. Uvek sam mislio da je svaki sport za svakoga, da se ne deli po rodu”, priča nam Nikola.

Screenshot_45

A da nije trenera i zaljubljenika u ples, ni njih dvoje ne bi postizali ovako zavidne rezultate, iako spadaju u mlažu kategoriju plesača.

Bili su jako simpatični kada smo ih spajali u par. Oni su tek  sad a tom putu, prelaze iz omladinaca u starije omladince. To su ipak te neke godine gde oni sazrevaju I gde ozbiljno kreću da se bave ovim sportom, ulažu ogroman trud. Jako je lepo raditi sa njima jer prosto ta deca, ne samo njih dvoje, generalno parovi, ne moram da ih teram, ne dolaze mrzovoljni, prosto vole, vidi se da vole I uživaju u svakom učenju, u svom napredku što je meni kao treneru jako bitno”, sa ponosom o ovom plesnom paru govori Darko Vujaković,  trener plesnog kluba „Luna“.

Screenshot_46

Dok gledamo plesni par stiče se utisak da su oni u velikoj ljubavi. Naši sagovornici kažu da upravo zbog toga nije dovoljno samo da umeš da plešeš, već i da odglumiš ljubav i gledaocu preneseš emociju.

To je sve gluma, imalo je nekih slučajeva gde stvarno to postoji ali prijateljstvo je sto posto. Za ostalo još uvek ne znam, može da se desi ali to je sve uglasvnom gluma”, kaže Sara a Nikola dodaje:”Mislim da tu postoji I gluma ali može da se desi da se rodi ljubav”.

Koliko sedmično vežbamo, to sve zavisi. Pošto ja idem I na engleski, ponekad kasnim 5 do 10 minuta na trening da bih sve stigla, ali treniramo kada god imamo vremena”, ističe malda plesačica.

Screenshot_48

Treninzi su svakoga dana, nekada su treninzi po sat vremena a nekada I do pet sati. To uglavnom mi odaberemo da traje toliko dugo, pa pošto sami tako insistiramo, moramo I da izdržimo, mogli ili ne”, kroz smeh kaže Čutović.

Ovi mladi ljudi kažu da uživaju igrajući na bilo kom mestu, i  čim čuju muziku noge same počinju da rade. Svojim vršnjacima poručuju da počnu da se bave plesom kako bi spoznali pravo životno zadovoljstvo.

glasnije o mladima HD