Portal Regionalnevesti.net je deo platforme za emitovanje vesti i aktuelnosti iz regiona Centralne Srbije koju razvija Regionalna televizija „Telemark“.

TELEVIZIJA TELEMARK počela je da radi u decembru 2007. godine i emitovala je različite programske sadržaje koje su pratile gledateljke i gledaoci devet gradova i opština centralne i zapadne Srbije, posredstvom kablovksog operatera kompanije Telemark Systems.

Od početka, program je utemeljen na ideji porodične televizije i u njegovoj osnovi je bila informativna, obrazovna, kulturna i zabavna funkcija.

Tokom šest godina postojanja kablovksa televizija Telemark realizovala je stotine sati informativnog, dokumentarnog, kulturnog, zabavnog programa i ugostila brojne poznate ličnosti iz sveta politike, privrede, kulture, sporta, zabave, realizujući i veliki broj dirketnih prenosa, od skupštinskih zasedanja do koncerata.

Televizija Telemark je u novembru 2013. godine od Republičke radiodifuzne agencije dobila dozvolu broj 511/2013 za emitovanje signala u etru za područje regiona i time dobila status regionalne televizije.

Regionalna TELEVIZIJA TELEMARK je savremen medij, a plan je da postane lider na tržištu kada je u pitanju izveštavanje o događajima u Čačku, Kraljevu Gornjem Milanovcu, Lučanima, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću, Arilju i Sevojnu.

Program Regionalne televizije Telemark potencijalno može da prati oko 1.200.000 građanki i građana tri okruga, Raškog, Moravičkog i Zlatiborskog.

Zadatak nam je da informišemo, obrazujemo, zabavimo, ali i da prerastemo u instituciju sa posebnom ulogom u društvenom, političkom i kulturnom životu tri regiona centralne i zapadne Srbije.

Sa pet moderno dizajniranih i opremljenih studija u Čačku i po jednim u centrima u Gornjem Milanovcu i Požegi i ukupno 20 zaposlenih, Regionalna TELEVIZIJA TELEMARK postavila je osnove kako bi izrasla u značajan i uticajan mediji.

Postojeće tehničke prednosti, sistem antenskih stubova, linkovi, prenos signala optičkim kablom, omogućava realizaciju direktnih prenosa važnih događaja iz sva tri regiona, kao i direktna uključenja novinara i sagovornika u centralne informativne emisije.

Sve naše gledateljke i gledaoci mogu da ostanu u stalnom kontaktu sa nama i preko internet izdanja, kao i mnogobrojnih društvenih mreža.

Regionalna televizija Telemark, kao i do sada, neguje vrednosti demokratskog društva i otvorena je za sve ideje koje komuniciraju u loklanim zajednicama.

Krajnji cilj je da doprinese boljem kvalitetu života svakog pojedinca i zajednica u celini.

Cilj portala regionalnevesti.net je dalji razvoj savremene informativne platforme „Telemark“, pokrenute s namerom da omogući brzo, tačno i objektivno informisanje građana o svim aktuelnostima iz našeg regiona, a i šire.

Portal daje mogućnost oglašavanja i reklamiranja svim zainteresovanim klijentima, a uz to nudi čitaocima mogućnost da se sami uključe u kreiranje dostupnih sadržaja kroz sekciju BLOG.