Pored programa Fonda za razvoj namenjenog privrednicima koji posluju duže od dve godine i programa za preduzetnike koji posluju od 1.1.2018.godine, trenutno je aktuelan i program namenjen ženama preduzetnicama i mladima.


Ukoliko odbornici Skupštine grada Čačka na narednom zasedanju usvoje odluku o cenama vode i upotrebe kanalizacije, nova cena za ovu uslugu biće uvećana za 11,2 odsto. Imajući u vidu da će JKP „Vodovod“ Čačak nakon sedam godina pozitivnog poslovanja, 2020.godinu završiti sa poslovnim rezultatom gubitak 36 miliona, iz ovog preduzeća su još tokom izrade programa poslovanja nagovestili da će biti neophodna korekcija cene.


Među najvažnijim tačkama na dnevnom redu Gradskog veća grada Čačka našao se Akcioni plan zapošljavanja od 2021 do 2023 godine. Za samozapošljavanje opredeljeno je 18,9 miliona dinara, od čega će 15 miliona izdvojiti grad Čačak,a 3,9 opredeliće resorno ministarstvo. Kada je reč o poljoprivrednicima,za podsticaje kroz subvencionisanje opredeljeno je 45, 4 miliona kroz različite mere.

1 2 3 146