Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ sinoć je promovisala knjige prof. dr Miomira Milinkovića, „Šumljaci“ i “ Istina nema rok trajanja“. O romanima je govorio pisac i književni kritičar, dr Milutin Đuričković.


Dokumentarni film višeg kustosa etnologa Milana Brajovića i Nikole Petakovića koji kazuje o našim internicima u Norveškoj biće prikazan je u galeriji Muzeja rudničko-takovksog kraja .


Knjiga “Ničiji vojnici” autora Željka Pantelića predstavljena je u subotu u Mačkatu. U njoj pisac, koji je nekadašnji oficir JNA i direktni učesnik opisanih dešavanja, govori o početku rata u BiH i zločinima počinjenim u Sarajevu početkom maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici. Knjiga je izašla iz štampe sredinom prošle godine, a izdavač je Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.


Još jedna veličanstvena Noć muzeja održana je u Gornjem Milanovcu pod nazivom „Moć muzeja”. Posetioci su imali priliku da uživaju u raznovrsnom sadržaju koji je bio prilagođen kako najmlađim, tako i najstarijim Milanovčanima.

1 2 3 376