Prestonica Portugala Porto je rodno mesto i početna tačka avanture Ane Silva. Devojka sa zapada Evrope je doletela u Dalmaciju odakle je krenula na dug put sa biciklom koja će je provesti celim Balkanom u narednih nekoliko nedelja. Trenutno je stacionirana u Čajetini ali ubrzo kreće na Pešter pa u Makedoniju.


Posvećenost i ljubav prema konjima, Ema Božanić, šesnaestogodišnja učenica Ekonomsko-trgovačke škole “Knjaz Miloš” u Gornjem Milanovcu oseća još od detinjstva. Divlja snaga, topot i lepota četvoronožnih ljubimaca privukli su je još kao devojčicu, kada su kroz selo Mutanj prolazili konjanici na svojoj maršruti. Od tada je štedela novac da kupi prvog konja, a danas ih u svom klubu „Jablanica“ ima četiri. Nije išla ni na letovanja ni zimovanja, kako bi uštedela i uložila u svoj hobi. U njen novi klub na imanju u Jablanici svi koji žele da nauče nešto o konjičkom sportu i koji vole konje su dobrodošli.


Tradicionalna ulična trka “Čačanski polumaraton“ održaće se u nedelju, 25. septembra sa početkom u 9 sati. Sve trke startuju ispred restorana “Proleće“ u centru grada, osim dečjih trka, koje startuju ispred kafića “Srce“. Zbog trase trke, gotovo sve centralne gradske ulice biće zatvorene za saobraćaj u intervalu od 8:30 do 13 časova. Za ovogodišnji polumaraton prijavilo se 750 učesnika.

1 2 3 287