U OŠ „Milivoje Borović“ u Mačkatu pošla su, ove jeseni, 24 đaka – prvaka; 13 njih u matičnu školu, a osam u izdvojenom odeljenju u Krivoj Reci i u Šljivovici dva. Ono što raduje jeste činjenica da broj upisane dece iz godine u godinu ne opada, upisuje se od 20 do 25 prvaka, a raste broj polaznika u vrtić koji radi pri školi.


U OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ u Sirogojnu po prvi put u školske klupe selo je sedam đaka prvaka. Nažalost, problem smanjenja broja dece nije zaobišao ni ovu školu u kojoj je broj učenika prepolovljen u odnosu na pre deset godina.


Učenica srednje UTŠ iz Čajetine, Ana Nikolić, predstavljala je Srbiju na prvom Globalnom omladinskom turističkom samitu u Italiji. Povodom toga, pre nekoliko dana Ana je sa svojom profesorkom bila pozvana na prijem kod ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija,Tatjane Matić, gde joj je uručen sertifikat .


Školska godina počela je danas intoniranjem himne “Bože pravde”, a u OŠ „Momčilo Nastasijević“ prvaci su svečano dočekani uz poklone, rančeve i radne sveske koje im je darovala opština Gornji Milanovac

1 2 3 235