Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita nalaze se u prodaji u knjižarama, a mogu se poručiti i preko Prosvetnog pregleda, kako bi đaci imali dovoljno vremena da se pripreme za polaganje koje je zakazano za 21, 22. i 23. jun. Krajem marta, 24. i 25, učenici će imati probni završni, izjavila je za agenciju Tanjug Kata Simić Mišić, rukovoditeljka Centra za ispite Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.


Onlajn Dan otvorenih vrata na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku održan je prethodnog vikenda i to je bio prvi susret maturanata sa profesorima i asistentima FTN-a Čačak u ovoj godini. Na video-konferenciji profesori i asistenti Fakulteta budućim studentima predstavili su dvanaest studijskih programa, šest  osnovnih akademskih i šest studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

 

Maturanti su imali priliku da čuju o studijama na Fakultetu,  mogućnostima zaposlenja nakon završenih studija, o uslovima upisa i predupisnim aktivnostima,  mobilnosti studenata FTN-a, vannastavnim aktivnostima i o studentskom životu. Nakon prezentacije, maturantima je omogućeno da postave pitanja i tako reše nedoumice u vezi sa upisom na fakultet.

 

Na kraju ove video-konferencije profesori su  zainteresovane kandidate pozvali da se prijave za besplatnu pripremnu nastavu, koja će se realizovati od sredine februara i održavaće se svake subote.

 


Agronomski fakultet u Čačku postao je danas jedno od mesta na kome će biti moguće uraditi senzorsko ispitivanje prehrambenih proizvoda, jer je na toj visokoškolskoj ustanovi otvorena specijalizovana laboratorija, plod saradnje stručnjaka agronomskih fakulteta iz Čačka i Beograda.


Matematički klub „Diofantˮ Valjevo u toku zimskog raspusta organizuje Zimsku školu mladih matematičara za učenike osnovnih škola koji vole i imaju povišen interes za izučavanje matematičkih sadržaja. Cilj Zimske škole je proširivanje i produbljivanje znanja učenika i unapređivanje informisanosti i metodološkog repertoara učesnika.

1 2 3 245