Ukoliko se nisu upisali u željenu srednju školu u prvom krugu, budući prvaci mogu i sutra konkurisati u Ekonomsko-trgovačkoj i Tehničkoj školi u Gornjem Milanovcu, u kojima je ostalo još nepopunjenih mesta. U Gimnaziji „Takovski ustanak“ više nema upražnjenih mesta, tako da je ova škola završila upis u prvom upisnom roku.


U srednjim školama na teritoriji Moravičkog okruga, nakon prvog upisnog roka, ostalo je više slobodnih mesta nego što je bilo prvobitno planirano. Svega deset učenika ostalo je neupisano i oni danas i sutra popunjavaju liste ćelja za one obrazovne profile koji su ostali neupražnjeni.


Svršeni srednjoškolci iz Čačka ali i ostalih gradova danas su stečeno znanje pokazali na prijemnom ispitu na Fakultetu tehničkih nauka. Najveće interesovanje je, kao i u godinama za nama, za smer informacione tehnologije za koji budući brucoši kažu da će uvek biti posla.


Objavljeni su konačni rezultati male mature, a sada sledi popunjavanje liste želja. Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete, kaže da je bilo 6.600 prigovora, kao i da je 93 odsto prigovora bilo upućeno prvostepenoj, a ostalih sedam odsto drugostepenoj komisiji.

1 2 3 206