Za vreme predstojećih praznika, Gradska biblioteka u Čačku neće raditi 31. decembara, 2, 3. i 7. januara. U petak, 6. januara, radno vreme je od 7 i 30 do 15 časova, saopšteno je iz ove ustanove.


I u Gornjem Mialnovcu će zbog dočeka Nove godine biti zatvorene centralne gradske ulice, Trg kneza Mihaila i ulica Vojvode Milana od Karađorđeve do Miloša Velikog u periodu od 14: časova, 31. decembra pa do 3 časa ujutru 1. januara.


Javno preduzeće “Gradac” obaveštava sugrađane da će tokom dočeka Nove godine na Gradskom trgu, za saobraćaj privremeno biti zatvorene ulice Župana Stracimira, Kuželjeva i Hajduk Veljkova do ulice Bogićevićeve.


Polaznici sekcije Karate kluba Čačak u Trnavi nedavno su obavili godišnje polaganje za viša zvanja od belog do plavog pojasa. Diplome o uspešno položenom ispitu uručili su im najviši predsavnici Fudokan saveza Srbije.


Godinu za nama zaposleni u Izdavačkoj kući „Pčelica“ pamtiće po novim izdanjima knjiga za decu ali i brojnim učešćima i nagradama na inostranim i domaćim sajmovima. U Novu godinu, Pčelica ulazi sa planom da održava do sada postignute rezultate, kaže glavna urednica ove izdavačke kuće, Bojana Jovanović.


U najvećem privatnom vrtiću u Srbiji, čačanskom „Mimilendu“, 162 mališana dobilo je novogodišnje poklone. Žurku za najmlađe u ovoj predškolskoj ustanovi pripremili su vaspitači i deca starijih grupa.


Predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je sporazum o učešću opštine u projektu „Srbija u ritmu Evrope“. Sporazum su potpisali predsednik opštine Dejan Kovačević i direktor projekta „Srbija u ritmu Evrope“ David Makević.


U  svečanoj sali Skupštine, predsednik gornjomilanovačke opštine, Dejan Kovačević, organizovao  je prijem i uručio novogodišnje paketiće za decu ratnih vojnih invalida.


Učenici Osnovne škole “Preljina“ posetili su Dečije odeljenje čačanske bolnice i uručili paketiće za drugare koji su trenutno na lečenju. Podsetimo, učenici su prošlog vikenda u Tržnom centru „Roda“, organizovali  humanitarnu prodajnu izložbu ukrasa, a od novca prikupljenog na taj način, kupili su novogodišnje paketiće za decu u čačanskoj bolnici.


Omladinski klub, škola stranih jezika “Meri Popins” i Kancelarija za mlade Čačka zajedno sa nizom drugih udruženja i škola, danas su pripremili blizu 300 novogodišnjih i božićnih paketića za decu iz socijlano ugroženih porodica.

1 2 3 226