Studenti Informacionih tehnologija na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, Lazar Dražević i Igor Radovanović osvojili su prvo mesto za najbolju studentsku biznis ideju na regionalnom takmičenju održanom u Kragujevcu. Oni su nagrađeni studijskom posetom univerzitetu u Austriji za tri člana tima, u vrednosti od 1 500 evra, a ujedno su obezbedili plasman na nacionalno takmičenje. Takmičenje finansira Evropska unija u okviru Erazmus plus programa.


Kreativnom radionicom Narodna tradicija, u vrtiću Bubamara u Preljini, završen je jednogodišnji projekat u saradnji sa Narodnim muzejom u Čačku, koji za cilj ima promociju tradicionalne srpske kulture među najmlađim sugrađanima. Mališani su danas oživeli neke od starih zanata, organizovali izložbu starih predmeta i upoznali se sa običajima lokalne zajednice.


Udruženje građana Mladi Milanovca sedmu godinu zaredom poklanja tablet računare đacima generacije milanovačke opštine. U holu Doma kulture uređaje je preuzelo njih jedanaest. Prema rečima predsednice udruženja, Kristine Milošević, sredstva za nagrade ove godine obezbedili su od donacija privatnih firmi.


Oko stotinu mališana iz čačanskih predškolskih ustanova imali su priliku da u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uče o životu Nikole Tesle i posmatraju eksperimente vezane za njegova otkrića. Vršnjački edukatori iz OŠ Vuk Karadžić i Filip Filipović, uz asistenciju nastavnice Olge Dukić, osmislili su adekvatne radionice povodom Nacionalnog dana nauke i proslave rođenja našeg najvećeg naučnika.

1 2 3 146