GORNJI MILANOVAC, 14. januara 2019. (Beta) – Sindikat obrazovanja iz Gornjeg Milanovaca najavio je danas da će 24. januara prosvetni radnici održati jednočasovni štrajk u školama i protest na trgu u toj opštini zbog donošenja novog Pravilnika o prevozu radnika, koji taj Sindikat ocenjuje kao “nezakonit”.

Sindikat je saopštio da je novi Pravilnik o uslovima i kriterijumima za ostvarivanje prava zaposlenih na prevoz “donet u kancelarijama van škole” i da se njime “ukida pravo” prosvetnim radnicim da za troškove prevoza do škole dobiju novčanu nadoknadu.


Predskolska ustanova “Mimiland”, uskoro otvara vrata jos jednog objekta na Ljubić keju. Roditelji, zainteresovani za upis svojih malisana, sve potrebne informacije u vezi sa upisom i potrebnom dokumentacijom, mogu dobiti u Upravi PU ” MIMILAND” na adresi Kulinovacko polje potez 4 br. 105, ili putem telefona 032-376-106.

PU ” Mimiland”  je u sistemu subvencija Grada Cacka za smestaj malisana u privatnim predskolskim ustanovama.

Prva u nizu radionica o razvoju LIN STARTAP metodologije, u okviru aktivnosti Startap centra Čačak, održana je u Visokoj školi tehničkih strukovnih studija. Studentima i srednjoškolcima, koji žele da realizuju svoju biznis ideju, predavanje su održali stručnjaci iz beogradskog Startap centra.


U OŠ”Ratko Mitrović” juče je održana tribina pod nazivom “Nasilje u porodici i uticaj na škollu”. Tribinu je organizovalo Udrženje roditelja i nastavnika Čačak u saradnji sa školom i policijskom upravom. Na tribini se, između ostalog, moglo čutii i da deca koja preživljavaju nasilje u porodici, neretko i sama postaju nasilnici, te da u rešavanju ovog problema, treba da učestvuju podjednako roditelji, škola i deca.

1 2 3 163