ČAČAK –Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku po prvi put će učestvovati u manifestaciji Nedelja istraživača i Evropska noć istraživač koja je ove godine posvećena kulturnom nasleđu. Nedelja istraživača počinje 24., a završava se 29. septembra, a Evrospka noć istraživača organizuje se 28. septembra od 17 časova.


Novi pravilnik o ishrani dece u vrtićima Srbije, u milanovačkoj predškolskoj ustanovi „Sunce“ počeće u celosti da primenjuju kada završe nabavku novih pećnica. Prema rečima zamenice direktora ustanove Maje Milović, mališanima koji su alergični na neke od namirnica, ili čiji su roditelji zahtevali poseban režim ishrane za svoju decu, u kuhinji ovog vrtića i do sada su po potrebi pripremali odgovarajuće obroke.


ČAČAK —  Danas je po treći put od početka školske godine, održan štrajk u svim čačanskim školama skraćenjem časova na 30 minuta. Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika najavljuju od ponedeljka ulazak u zakonski štrajk koji podrazumeva da svakog dana časovi budu skraćeni na pola sata.

 

1 2 3 152