IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je edukativna kampanja za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija. U okviru putujućeg karavana koji ima za cilj da mladima i roditeljima prikaže prednosti i mane korišćenja interneta, u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, predstavnici Ministarstva održali su predavanje naziva “Pametno i bezbedno”.


Dvodnevni sajam konvencionlanih i modernih naučnih dostignuća počeo je juče u milanovačkoj Tehničkoj školi „Jovan Žujović.“ Namenjen je svim sugrađanima, đacima sa društvenih smerova i osnovcima. Ugostili su i starije kolege sa Tehničkog fakulteta u Čačku koje su ih informisale o nastavi, obrazovnim profilima i perspektivama posle završetka akademskih studija na ovom fakultetu.


Turistička organizacija Čačka već četrnaestu godinu nastoji da učenicima koji završavaju srednju školu i žele da nastave dalje školovanje, omogući što stručniji, kvalitetniji i lakši izbor. Zbog toga će 16. marta u holovima Doma kulture, u saradnji sa Školskom upravom i Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje organizovati prezentaciju univerziteta, fakulteta, akademija i visokih škola Srbije naziva “INDEKS 2018.”. Prezentacija počinje u 11 i traje do 16 časova. Pozvane su sve srednje škole iz Čačka i susednih opština , a prijavljen je veliki broj visokoškolskih ustanova, saopštio je organizator.


Projekat ,,Njutnovi zakoni svuda oko nas” realizovan je u okviru Naučnog kluba Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak. Radionice projekta namenjene su učenicima sedmog i osmog razreda, sa ciljem obnove gradiva iz fizike uz praktične oglede i eksperimente. Projekat je odobren na konkursu Centra za promociju nauke iz Beograda.

1 2 3 124