Kako ističe Dušan Radojević, koordinator radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade za period od 2020. do 2023. godine, a sada već i član Republičkog parlamenta, ovaj strateški dokument predstavlja odličan okvir za unapređenje uslova u kojima mladi žive u Čačku. On jasno definiše potrebe i prioritete mladih, ali ujedno i korake, odnosno mere za unapređenje uslova u kojima žive. U njemu se mladi prepoznaju kao aktivni partneri u svim sferama života, a ne kao puki posmatrači.


Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je ranije sve profesore razredne nastave da za učenike nižih razreda organizuju nastavu na daljinu. Od 30.novembra odlukom Vlade Republike Srbije, online nastava počela je za učenike od petog do osmog razreda kao i za srednjoškolce, ali i u tri osnovne škole u Čačku nastava se za đake od 1. do 4. razreda odvija na daljinu.


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izradilo je novi kalendar obrazovno-vaspitnog rada prema kojem je predviđeno da se školska godina za osnovce i srednjoškolce produži za nekoliko dana.


Odlukom Vlade Republike Srbije, nastava je od ponedeljka počela da se realizuje na daljinu i to za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola kao i za srednjoškolce. Prema rečima rukovodioca Školske uprave Slađane Parezanović, od 53 škole na teritoriji Moravičkog okruga, u tri osnovne škole u Čačku celokupna nastava se realizuje onlajn.

1 2 3 199