Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, od ponedeljka 20. septembra učenici čačanskih srednjih škola prelaze na kombinovanu nastavu koja podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.


U okviru projekta „Multikulturalnost kao sinonim savršenog ukusa“, koji finansira programa Evrospke unije Erazmus plus, grupa učenika Prehrambeno ugostiteljske škole u Čačku boravila je na stručnoj praksi u Grčkoj. Šta su naučili od masjtora kulinarstva elitnih restorana u Solunu, prikazali su sinoć novinarima koji su mogli da degustiraju grčke specijalitete.


Prema podacima Školske urpave, na području Moravičkog urpavnog okruga u gradu Čačku i opštini Gornji Milanovac sve škole su u ustaljenom režimu rada, dok su u opštinama Lučani i Ivanjica srednje škole od 13. septembra prešle na onlajn nastavu. Svakog petka na osnovu podataka iz svih obrazovnih ustanova u Srbiji, Tim za škole na nivou države odlučuje o izmeni modela rada.

1 2 3 210