Studentski timovi Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka na edukativno sportskoj manifestaciji “Ekonomijada i menadžerijada” održanoj u Bugarskoj osvojili su 1. mesto u kvizu znanja i treće mesto u debatovanju i znanju engleskog jezika. U sportskom delu takmičenja, takođe su osvojili 3.mesto.


Pobednici dvanaestog pozorišnog festivala „Školska scena“ u Milanovcu, koji je završen juče dodelom nagrada u Velikoj sali Doma kulture, u kategoriji osnovaca su učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ sa predstavom „Pobuna u biblioteci“, a u konkurenciji srednjoškolaca Gran-pri pripao je gimnazijalcima za predstavu „Eldorado“. Kako je izjavio organizator festivala, Predrag Lošić, da bi se manifestaciji priključile škole iz drugih gradova, potrebna su veća finansijska sredstva.


Učenici Ekonomske škole Kristina Vesković i Jovan Stević osvojili su druga mesta na Republičkom takmičenju iz matematike koje je održano u Beogradu u od 25. do 28. aprila. U izuzetno jakoj konkurenciji 42 škole iz cele Srbije ponovili su prošlogodišnji rezultat, kada su se takođe našli među najboljima.


Fondacija Tempus Erasmus+ omogućila je i nastavnicima čačanske Osnovne škole “Milica Pavlović” da posete partnersku školu u engleskom gradu Pejtonu, saopšteno je danas.
Prethodno je odobren projekat tima OŠ “Milica Pavlović” naziva „Podizanje kvaliteta nastave primenom projektnog metoda” i zahvaljujući sredstvima fondacije Tempus Erazmus + nastavnici su proveli 6 dana u partnerskoj školi “White Rock Primary School u Engleskoj”, od 5. do 12. maja. Upoznali su način funkcionisanja sistema obrazovanja u Velikoj Britaniji. Isksutvo stečeno na ovom putovanju preneće kolegama u svojoj, a potom i školama na području Moravičkog okruga organizovanjem dva stručna skupa, navodeno je u saopštenju.

1 2 3 135