Već pola godine mališani iz starijih grupa PU “Olga Jovičić – Rita” u Požegi dva dana nedeljno vežbaju na terenima FK “Sloga”.
Kroz projekat “Moj vrtić, moj klub” osmišljeni su treninzi koji razvijaju njihove motoričke sposobnosti, a vežbanje je uz trenere i devojčice iz Ženskog fudbalskog kluba “Požega” potpuno besplatno.


Projekat ,,Škola novinarstva za decu i mlade – stepenik do kompetencija za savremeno društvo“ predstavljen je u Gradskoj biblioteci ,,Vladislav Petković Dis“. Projekat finansira švajcarska Opština Zolikon, realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju Beograd, a podržavaju Grad Čačak i Gradska biblioteka.


Koncept najavljene Državne mature, koja će da se sprovede 2021.godine , između ostalog, podrazumeva da svi učenici istovremeno polažu državnu maturu i da fakulteti priznaju maturu kao ispit na osnovu koga se učenici upisuju bez prijemnog ispita. Uvođenje državne mature značajno je za unapređivanje kvaliteta srednjeg obrazovanja i vaspitanja, ali i za dostupnost visokog obrazovanja svim učenicima. Ovaj projekat, koji finansira Evropska unija, pokrenut je početkom tekuće godine i njegov cilj je da podrži izradu savremenog i efikasnog obrazovnog sistema na teritoriji Republike Srbije, koji će doprineti izgradnji društva zasnovanog na znanju.


Program celodnevne nastave od naredne školske godine dobija i OŠ “Dr Dragiša Mišović” u Čačku. Roditelji budućih prvaka moći će da biraju da li dete žele da upišu u rednovnu ili celodnevnu nastavu, koja je osmišljena tako da sa decom rede dve učiteljice u jednom odeljenju, a đaci knjige ne nose kući već sve školske obaveze urade u učionici. Pored školski, mališani imaju i slobodne aktivnosti i dva obroka i užinu.

1 2 3 177