Uroš Petrović, pisac čiji su romani i zagonetne priče za decu već godinama na vrhu lista čitanosti, dugogodišnji predsednik Mense i koautor programa „NTC sistem učenja” održao je kreativnu radionicu u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis“. Radionica je bila namenjena kako deci, tako i roditeljima.


Učenici OŠ „Ratko Mitrović“ čija je obimna i dugo najavljivana rekonstrukcija počela pre nekliko dana, će od 1. septembra nastavu pohađati u Prehrambeno- ugostiteljskoj školi u narednih 140 dana, koliko je predviđeno za realizaciju ovog posla, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. Nastava će se izvoditi u drugoj smeni, a deca koja pohađaju celodnevni boravak biće raspoređena u isturena odeljenja u Parmencu i Pakvraću. Za rekonstrukciju škole sredstva od oko milion evra je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija nakon 15 godina ima prvu generaciju školovanih podoficira. Kako je istakao, teško je da se objasni zašto je ukinuta Srednja stručna vojna škola i zašto Vojsci Srbije nisu bili potrebni školovani podoficiri.


U srednju Ugostiteljsko – turističku školu u Čajetini upisali su se učenici u sva četiri planirana odeljenja. Novost pred školsku 2019/20 je upisivanje jednog odeljenja po sistemu dualnog obrazovanja, kao i uvođenje elektronskih dnevnika.

1 2 3 191