Rukovodilac Resora za finansije, analitiku i članstvo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Vladimir Adžić, uputio je otvoreno pismo ministru finansija Siniši Malom sa zahtevom za izjednačavanje koeficijenata za zaposlene u ustanovama obrazovanja shodno stepenu stručne spreme, kao i uvećanje istih do uvođenja platnih razreda.


U okviru programa Evropske nedelje kodiranja Meet and Code 2020 koja se realizuje u 35 država, na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku organizovan je onlajn događaj na temu „Devojke u digitalnom svetu-IT sektor tvoja šansa“ namenjen učenicama Ekonomske škole iz Čačka i Srednje stručne škole iz Kragujevca.


Šef Delegacije EU Sem Fabrici otvorio je danas dvodnevnu konferenciju „Saradnja Srbije i EU – Stvaranje mogućnosti za unapređenje obrazovanja kroz Erazmus+ program“ i poručio da je Srbija od 2019. godine, time što je postala zemlja partner u tom programu, u oblasti obrazovanja već deo Evropske unije. Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Jović ocenio je da je Erazmus + program izuzetno doprineo razvoju obrazovanja u Srbiji, i to pre svega njegovoj internacionalizaciji.


Zatvaranje škola i prelazak na onlajn nastavu je krajnja mera, ako se pokaže da ništa drugo ne može da spreči nagli porast broja zaraženih učenika i nastavnika, kaže pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Jović. On je naglasio da se prati epidemiološka situacija na nivou cele zemlje i da su u stalnom kontaktu sa Kriznim štabom.

1 2 3 193