Ministarstvo prosvete odobrilo je osnovnoj školi „Branislav Petrović“ iz Slatine projekat vredan 3,8 miliona dinara za kupovinu novog školskog nameštaja. Od 1336 projekata, odlukom Vlade sredstva su opredeljena za 130. Osnovci u Slatini od ove školske godine sede u novim klupama, a dobili su i interaktivnu tablu. Školu u ovom čačanskom selu obišli su predstavnici gradskog rukovodstva.


U organizaciji  Gradske biblioteke u Čačku, održana je tribina o verbalnom nasilju naziva „Ne prljaj jezik!”. O ovom problemu, koji je vrlo zastupljen u savremenom društvu, naročito među mladima, govorili su specijalista medicinske psihologije i psihoterapeut Jasmina Kandić i profesor filozofije i medicinske etike Nataša Vasiljević. Svojim učešćem i angažovanjem veče su obogatili maturanti čačanske Gimnazije. 


Druga epizoda dokumentarnog serijala ,,Od palanke do moderne varoši“ prati burnu istoriju čačanske crkve kroz vekove – od njene istaknute uloge u državi Nemanjića, preko osmanskog perioda pretvaranja Bogorodice gradačke u Džamiju pobednicu, do konačnog vraćanja hrama pravoslavlju po nalogu Miloša Obrenovića. 


Od više stotina pristiglih radova učenika od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola u milanovačkoj opštini, preduzeće „Foka“, nagradilo je trinaest najboljih slika urađenih tehnikom kolaž od ambalažnog materijala koje ova firma proizvodi. Autori pobedničkih radova od kompanije su dobili poklone i mesto za svoje kreacije na godišnjem kalendaru Foke za 2019. godinu.

1 2 3 158