Fakultet tehničkih nauka u Čačku u saradnji sa kompanijom Majkrosoft Srbija nedavno je organizovao čas programiranja za učenike četvrtog i petog razreda OŠ Milica Pavlović. Edukacija je realizovana u okviru programa Aurov kod, kako bi se deci u najranijem uzrastu pružila prilika da se upoznaju sa informacionim tehnologijama i zainteresuju se za trenutno najperspektivniju struku iz ove oblasti.


Dr Mališa Đukić, profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji, nedavno je održao predavanje na temu Bitkojna – digitalnog novca – u Ekonomskoj školi u Čačku. Organizator predavanja bio je tim profesora stručnih predmeta u Ekonomskoj školi zadužen za karijerno vođenje i profesionalnu orijentaciju.


Agronomski fakultet iz Čačka pored svoje obrazovne i edukativne delatnosti, bavi se i naučno-istraživačkim radom, sarađuje sa privredom, radi na obrazovanju i edukaciji poljoprivrednih proizvođača. Trenutno se realizuju 22 naučno-istraživačka projekta iz oblasti fundamentalnih nauka, tehničko-tehnološkog razvoja i inovacionih projekata, ali pored toga, kod Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva konkuriše raznim projektima. Jedan takav, koji je odobren, je projekat “Unapređenje transfera znanja radi dobijanja bezbednih i konkurentnih poljoprivrednih proizvoda”.


Tradicionalna praznična priredba i podela novogodišnjih paketića održana je danas u PU Mimilend. Mališani koji pohađaju ovaj vrtić željno su očekivali Deda Mraza i poklone uživajući u prigodnoj predstavi, nakon koje su recitacijama  o Novoj godini pokazali Deda Mrazu da zaslužuju da budu nagrađeni.

1 2 3 116