Inovacioni biznis centar Zlatibor po prvi put je organizovao hakaton takmičenje. Predstavlja programersko takmičenje na kome timovi imaju zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Cilj Hakatona jeste da podstakne učenike da se bave programiranjem, kao i da se sa njim susretnu na malo drugačiji način nego na časovima u školi.


Trodnevna manifestacija “Dani karijere” na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku otpočela je danas. Ovo je četvrta godina od kada Studentski parlament organizuje Dane karijere sa ciljem da se studenti upoznaju sa kompanijama I njihovim poslovanjem, kako bi I tokom studiranja počeli da razmišljaju I prave biznis planove, bilo da žele da se zaposle u određenim firmama ili pokrenu sopstveni biznis.


Sindikat obrazovanja Čačak održao je konferenciju pod nazivom „O prividu i realnosti“, sa ciljem da informišu javnost o reformama obrazovnog sistema i nepovoljnom statusu prosvetnih radnika u Srbiji.

 


Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini nekoliko sedmica unazad organizuje radionice za decu pod nazivom „Sa decom oko sveta“ gde svoje najmlađe sugrađane upoznaje sa geografskim položajem, jezikom, običajima, kulturom, zanimljivostima drugih država. Radionice posećuju najviše deca mlađeg školskog uzrasta.

1 2 3 217