Zbog obilne kiše poplavljene kuće u Atenici, Trnavi, Kulinovcima i Loznici

ČAČAK — Zbog obilne kiše, koja je počela da pada jutros oko 8 sati, na području naselja Kulinovci,

ČAČAK — Zbog obilne kiše, koja je počela da pada jutros oko 8 sati, na području naselja Kulinovci, Atenica, Trnava i Loznica došlo je do izlivanja potoka, usled čega su se pod vodom našla i pojedina domaćinstva. Slična situacija je i u LJubić polju.

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević, izjavio je u telefonskom razgovoru za Telemark da su sve ekipe već na terenu i da uz pomoć mašina pokušavaju da naprave propuste, kako bi voda oticala. On je pozvao građane da se jave dežurnoj službi na 309-075 i prijave problem.

Kritično je i u naselju Loznica, kod poštinog magacina, gde se Loznička reka izlila iz korita i ugrozila više od 100 domaćinstava. U tom naselju pukla je gasovodna cev, ali je preduzeće „Srbijagas“ isključilo gas i kvar će biti saniran narednih dana.

U Trnavi se izlila Trnavske reka i ugrozila domaćinstva, a voda iz odvodnih kanala poplavila je dvorišta i bašte u tzv Trnavskom polju.

Poplavljene su i pojedine gradske saobraćajnice, jer kišna kanalizacija ne može odjednom da primi veliku količinu vode. Ispod nadvožnjaka kod Medicine rada, u Beogradskoj ulici, ponovo se formiralo pravo jezero, zbog čega je u tom delu grada saobraćaj obustavljen.

Vodostaj na reci Bjelici u Lučanima nije visok, pa nema opasnosti od izlivanja. U porastu je jedino TIjanska reka i planinski potoci, a na ulazu u Guču kod Božanića došlo je do izlivanja vode na saobraćajnici.

U protekla 24 časa na području Moravičkog okruga palo je preko 40 litara kiše po metru kvadratnom, što je dovelo do izlivanja manjih reka, potoka i kišne kanalizacije na području grada, kao i poplave u pojedinim domaćinstvima.