Polaganjem venaca na spomenik “Sloboda” na Trgu kneza Mihaila, obeležena je 77.godišnjica oslobođenja rudničko-takovskog kraja od fašizma. Vence su položili predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, predstavnici opštinske organizacije Saveza boraca NOR-a, predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i predstavnici Vojske Srbije.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa saradnicima, obišao je danas gradske mesne zajednice Sajmište i Ljubić kej gde se izvode ili su već završeni radovi na poboljašnju infrastrukture. Na Sajmištu su asfaltirane dve ulice, očišćena je deponija a najmlađi su dobili igralište. Na Ljubić keju u toku su radovi na izgradnji još jednog parkinga i asfaltiranju ulice Nestora Belića, a završeno je uređenje kraka gradskog bedema kod vrtića.

 


Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, od ponedeljka 20. septembra učenici čačanskih srednjih škola prelaze na kombinovanu nastavu koja podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.


Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Trenutno je hospitalizovano 90 kovid pacijenata, dva više nego juče. Na odeljenju ginekologije hospitalizovane su tri kovid pozitivne trudnice, a na pedijatriji jedno dete srednjoškolaskog uzrasta. Na području Moravičkog okruga evidentirana su 223 novozaražena lica od 784 testiranih uzoraka.


Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca obeležilo je danas i Odeljenje za vanredne situacije u Čačku. Pripadnici tog sektora izveli su na Gradskom trgu pokaznu vežbu, a na zboru je izložen deo vozila i opreme. Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca obeležilo je danas i Odeljenje za vanredne situacije u Čačku. Pripadnici tog sektora izveli su na Gradskom trgu pokaznu vežbu, a na zboru je izložen deo vozila i opreme.


Predstavnici Javnih preduzeća CONTARINA i NOVAMONT iz Italije boravili su tokom sedmice u Gornjem Milanovcu u cilju uspostavljanja saradnje sa javnim komunlanim preduzećem I realizacije projekata u oblasti zaštite životne sredine I novih metoda selekcije otpada.


Juče je počelo asfaltiranje ulice Vuka Karadžića kom je prisustvovao predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, rekontrukcija je podrazumevala zamenu starog asfalta u dužini od oko 1000 metara, zamenu stare vodovodne mreže, zamenu ivičnjaka.


„Folklorištance“ iz Gornjeg Milanovca, predstavilo se publici igrom i pesmom, glumom i recitacijom, kroz komad koji je rađen po odlomcima „Torta sa pet spratova“, Dobrice Erića. Rukovodioci „Folklorištancet“-a, Nevena Janković i Marija Maksimović, uvežbavale su sa mališanima osnovne korake srpskih narodnih igara i oduševili publiku.


Čačak je jedan od nekoliko gradova u Srbiji koji je uključen u projekat Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) naziva „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“. O realizaciji tog projekta danas su u sedištu lokalne samouprave u Čačku razgovarali generalni direktor RGZ Borko Drašković i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim saradnicima.

1 2 3 94