Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas poljoprivredna domaćinstva u Miokovcima, Viljuši i Mršincima u cilju sagledavanja realizacije Programa razvoja poljoprivrede u gradu Čačku i izazova sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači našeg kraja.


Takmičari iz Požege će nastupiti pod rednim brojem 22, na muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, odlučeno je žrebom koji je održan u Čačku.


Grad Čačak, kao prošlogodišnji pobednik na manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope, ugostio je organizatore najvećeg ekranizovanog takmičenja u zemlji i predstavnike lokalnih samoprava čiji će mladi ove godine pokazati svoje talente u pevanjnu i plesu. U Sali Naučno-tehnološkog parka u Domu kulture održano je žrebanje na kome su predstavnicima 24 grada iz Srbije dodeljeni redni brojevi pod kojima će nastupati.


Srbija planira da uvede obaveznu vakcinaciju dece protiv varičela, a to bi moglo da se desi već na jesen , naveo je epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović. Program obavezne imunizacije obuhvata 11 bolesti.


Juče je, na parceli stočara Tihomira Đurovića iz Slatine, održana manifestacija „Dani polja ozimih pšenica“. Manifestacija je okupila tridesetak poljoprivrednih proizvođača u saradnji sa Poloprivrednom stručnom službom Čačak.


Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano šest pacijenta, a nema pacijenata u respiratornom centru. Prema izveštaju Radnog tima juče je u Čačku prvu dozu vakcine primilo 21 osobe, a njih 334 je revakcinisano.


Promenom odluke Vlade Republike Srbije o ekproprijaciji 65 hektara zemljišta u selu Kukići predviđenog za odlaganje materijala deonice auto-puta Preljina – Pojate, ta će zemlja ostati u vlasništvu lokalnih poljoprivrednika. Tim povodom, ali i u cilju informisanja javnosti o daljim aktivnostima na izgradnji Moravskog koridora, Kukiće je obišao direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.


Danas je održana dvadeseta sednica gradskog Veća Grada Čačka, na kojoj je usvojeno 12 tačaka. Pored ostalog, usvojen je predlog o povećanju kapaciteta vrtića u vlasništvu Grada do 20 posto, ali i povećanje kapaciteta u tri ustanove čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice.

1 2 3 54