Planove za unapređenje kako same opštine Čajetina, tako i života svojih sugrađana, lokalna samouprava uspešno realizuje uz pomoć svojih javnih preduzeća i ustanova. Jedan od većih projekata koji se privode kraju jeste i postrojenje za preradu otpadnih voda na Zlatiboru koje sprovodi JKP „Vodovod Zlatibor“ Čajetina. Ovo javno preduzeće, pored redovnih aktivnosti, pred sobom ima još jedan veći izazov a to je izgradnja vodovoda Sušička vrela.


U Gradskoj bilblioteci Vladislav Petković Dis u Čačku, a u okviru 58. Disovog proleća, kao i Svetskog dana knjige, održana je promocija knjige Radmile Petrović „Moja mama zna šta se dešava u gradovima“.


Na sednici Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac je između ostalog zvanično pokrenuta procedura za promenu sistematizacije radnih mesta u opštinskoj upravi kako bi se stvorili preduslovi za prijem novih radnika, jer je odlukom Vladine komisije odobreno šest mesta za pripadnike komunalne milicije.


Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je radove na obnovi objekta namenjenog deci i mladima sa smetnjama u razvoju. Ovom prilikom, Kovačević je sa izvođačem razgovarao o načinima ubrzanja gradnje kako bi se rekonstrukcija završila u predviđenom roku.


Obilazeći lokalne samouprave u kojima je slabiji odgovor stanovništva na proces imunizacije predsednik Srbije Alaksendara Vućić apelovao je na građane da se vakcinišu.


Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da smatra da predlog da se samo vakcinisanima protiv korona virusa u slučaju zaraze garantuje puna plata tokom bolovanja nije diskriminatoran, kako su ocenili pojedini mediji, prenosi agencija Beta.


Već nekoliko decenija Mile Tica iz Prislonice proizvodi voćne rakije. U njegovoj destileriji, na tradicionalan način, proizvodi se jedna od najboljih srpskih mučenica pod nazivom „Sokolova suza“.


Grad Čačak 12. maja na terenima Sportskog centra „Mladost“ organizuje Sportske igre mladih za buduće šampione, najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.


Krizni štab je odlučio da od danas, 7. maja mogu da rade i zatvoreni delovi kafića, restorana, ugostiteljskih objekata, ali uz poštovanje svih propisanih mera. To znači da se mora poštovati samo do 50 odsto iskorišćenosti prostora, razdaljina između gostiju od 1,5 do dva metra, da neće biti muzike nakon 18 časova, objekti će raditi do 22 sata.

1 2 3 636