Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu svake treće nedelje maja, tradicionalno obeležava Nedelju zdravlja usta i zuba pod sloganom „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom”.


U toku su završni radovi na asfaltiranju puta u Mršincima, koji ovaj kraj spaja sa starim putem Čačak- Kraljevo. Vlada Republike Srbije u radove je uložila 14 miliona dinara preko javnog preduzeća Putevi Srbije, a na inicijativu grada Čačka.


Zemljoradnička zadruga „Neuzina“ u opštini Sečanj obrađuje oko hiljadu hektara, a na 250 hektara ima sopstvenu proizvodnju. Godinama u Dunav osiguranju osiguravaju ratarske i povrtarske useve od grada i mraza, a posle nedavno održane radionice odlučili su da se osiguraju i od nedostatka vlažnosti zemljišta.


Vlasnik turističke agencije Čvorak u Čačku Slobodan Čvorović završio je svoju posetu Kraljevini Maroko. Poslednjeg dana boravka u ovoj zemlji na severu Afrike za gledaoce TV Telemark preneo je svoje konačne utiske.

1 2 3 2.063