Levica Srbije u Gornjem Milanovcu neće sa SNS i desničarima

U Gornji Milanovac uskoro dolazi Borko Stefanović, lider Levice Srbije.

 Iako je odbor Levice Srbije Borka Stefanovića u Gornjem Milanovcu osnovan pre mesec dana, svoju prvu konferenciju za novinare su održali 30 dana kasnije, po useljenju u nove stranačke prostorije.

Kako ističu, pristalice Levice ovo je najbrže rastuća politička orgnaizacija u zemlji, a pokretu već se priključio veliki broj Gornjomilanovčana. Od prošle nedelje, formalčnim pristupanjem odbornice Julijane Dimitrijević, koja je bila na listi Demokratske stranke, do rasformiranja ove odborničke grupe u lakolanom parlamentu, Srpska levica je prisutna i u Skupštini opštine.

„Ideja formiranja je da okupljeni oko programa Levice, „24 tačke za Srbiju“, koji je objavio Borko Stefanović pre osnivanja stranke, je da se zajedno sa građanima borimo da Gornji Milanovac bude opština, u kojoj će svaki njen građanin imati pravo na posao, dostojanstven i pristojan život, neće raditi za minimalac i biti u strahu od bolesti i nemaštine. Na predstojeće izbore izaći ćemo kao Grupa građana, jer kao pokret ne možemo da prijavimo listu. Trudićemo  se da okupimo sve ljude koji su spremni da se zajedničkim snagama izborimo za bolju opštinu, na načelima programa i izborne platforme Levice „Srbija posle Vučića“, istakao je  Nenad Gojković, regionalni koordinator Levice Srbije

Gojković napominje da  Levica kao grupa građana na predstojećim izborima ni na koji način neće moći da sarađuje sa pristalicama SNS-a, kao i političkim organizacijama desnice.
Najavljeno je skoro gostovanje Borka Stefanovića u Gornjem Milanovcu, kada će biti predstavljen program i izborna platforma srpske Levice.