Boško Obradović: Zakazao sam skupštinu, smenićemo Iliće posle 20 godina

27 odbornika ovlastilo je odbornika Boška Obradovića da sazove sednicu, i on je to učinio za četvrtak,

Kako je i da li je Boško Obradović uspeo da zakaže sednicu Skupštine grada Čačka za smenu vlasti, saznajte iz priloga Mirjane Aleksić:

Saopštenje za javnost Pokreta Dveri Čačak:

Veljko Negovanović, predsednik skupštine grada Čačka, leva ruka braće Ilića, već mesecima odbija da stavi na dnevni red skupštine grada zahtev 27 odbornika opozicije za smenu čelnika gradske vlasti. Iako je prema Poslovniku o radu skupštine grada bio obavezan da zakaže skupštinsko zasedanje u roku od 15 dana, Negovanović je dva puta odbio da to učini i time pokazao svoje pravo lice i za koga radi sve ove godine.
Za ovakvu nedemokratsku situaciju Poslovnik o radu skupštine grada u članu 117 predviđa da ako predsednik skupštine na zahtev jedne trećine odbornika ne zakaže sednicu skupštine – sednicu sazivaju sami odbornici, koji utvrđuju dnevni red, dan i čas održavanja sednice, a na sednici predsedava odbornik koga odredi podnosilac zahteva. U ovom slučaju 27 odbornika ovlastilo je odbornika Boška Obradovića da sazove sednicu, i on je to učinio za četvrtak, 18. februar u 10 časova. Na dnevnom redu naći će se razrešenje zamenika gradonačelnika Radenka Lukovića, gradonačelnika Vojislava Ilića i predsednika skupštine grada Veljka Negovanovića.
Ovim povodom Boško Obradović je izjavio: „Blizu smo smene braće Ilića i Nove Srbije posle 20 godina vlasti. Bez obzira da li će to biti na ovoj sednici ili za koji mesec na izborima njihov rok trajanja je istekao. Pozivam odbornike i vlasti i opozicije da uzmu učešće na ovoj redovnoj skupštinskoj sednici. Ovo je istorijski trenutak u kome smenjujemo jednu pogubnu vlast koja traje pune dve decenije i kolege odbornici su mi učinili veliku čast da povedem Čačak u političke promene. Postoji velika šansa da ovu vlast smenimo i pre izbora, ali postoji i mogućnost da će Veljko Negovanović dati nalog sekretaru skupštine Ljubu Petkoviću da se blokira održavanje ove sednice. To bi bio politički kriminal prve vrste i nadam se da će sekretar skupštine raditi svoj posao za koji ga plaćaju svi građani Čačka i da neće poslušati eventualni nalog stranačke centrale SPS i Nove Srbije i upustiti se u dalje protivzakonite radnje. U svakom slučaju sednica je zakazana za 18. februar i očekujem njeno održavanje na kome ćemo otvoriti javnu raspravu o smeni čelnika gradske vlasti, a onda će odbornici tajnim glasanjem reći šta imaju. To će biti najveći politički događaj u našem gradu u novijoj političkoj istorijiˮ.
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Čačku