I gradski oci iščekuju 18.februar

Vojislav Ilić i Veljko Negovanović uzdržani od prognozna pred sednicu 18.februara

Sednicu Skupštine grada koju je zakazala opozicija za 18. februar,  a na kojoj će se raspravljati o smeni čelnika grada, gradonačelnika, njegovog zamenika i predsednika Skupštine grada, sa nestrpljenjem iščekuje i vladajuća koalicija. U izjavi za Ozonpress, gradonačelnik Vojislav Ilić i predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović, nisu želeli da iznose prognoze kakav će biti  ishod sednice.

-Videćemo. Pročitao sam pre neki da onaj koji mrzi da je isti kao i čovek koji je popio otrov i očekuje da neki drugi umre a ne on. Videćemo šta će se desiti , jedva čekam da početak Skupštine, i želim da se završi u najboljem redu. Očekuju nas uskoro izbori i mislim da nije korektno da jedna lokalna samouprva koja nema nijednu mrlju da se na ovakav način provlači kroz medije. Činimo sve za svoj grad, to ćemo činiti i dalje, a posao opozicije je da se bave svojim aktivnostima. Znam da smo dobro uradili, rekao je Ilić.

Predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović rekao je da ne želi da procenjuje ishod sednice, ali je rekao da očekuje dolazak na sednicu i odbornika suprotno stavu odborničkih grupa.

-Ne mogu da procenjujem a ne bih ni želeo da procenjujem. To je stvar odbornika i odborničkih grupa. Koliko je meni poznato, nakon praznika održaće se sastanci odborničkih grupa na kojoj će odbornici doneti odluku. Sigurno će biti slučajeva da će na sednicu doći dbornici i mimo odluke odborničke grupe, rekao je Negovanović.-

Kako sada stvari stoje, na sednicu Skupštine grada se očekuje najmanje 39 odbornika. Pored 27 odbornika koji su potpisali zahtev za smenu gradskih čelnika, svoj dolazak na sednicu najavilo je devet odbornika SNS-a koji podržavaju Bojana Draškoivića i Aleksandra Radojevića kao i odbornik SDPS-a Predrag Živković. Od tri odbornika DSS-a na sednicu će doći dva, jer je Vladan Savićević napustio stranku, vrativši mandat stranci.

Sednica Skupštine grada koju je zakazao odbornik Boško Obradović, zakazana je za četvrtak 18. februar u 10 časova.

Izvor:Ozonpress