Godišnjiac bombardovanja obeležena i u Lučanima i Gornjem Milanovcu

LUČANI — Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja, obeležen je u opštini Lučani polaganjem venaca na spomen česmu

LUČANI — Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja, obeležen je u opštini Lučani polaganjem venaca na spomen česmu u Guči stradalim u ratovima od 1991. do 1999. godine.
Pored članova porodica nastradalih pripadnika vojske i policije u ratovima devedesetih, vence su položile i delegacije OO SUBNOR-a, ratnih vojnih invalida, opštine Lučani, policijske stanice Lučani i OO SPS-a.

Sedamnaest godina je prošlo, ali Srbija I Gornji Milanovac, ne zaboravljaju  78 dana NATO agresije. Kraj spomenika, podignutog stradalim vojnicima u ratovima od 1990-do 1999-te, vence su položili komandant garnizonog mesta u Gornjem Milanovcu. Nedeljko Planojević I potpukovnik MAnojle Mićović.

Za 78 dana NATO agresije poginulo je pet vojnika I jedan oficir Vojske Srbije, kao I jedan pripadnik Ministrstva unutrašnjih poslova. Medjunjima je I Slavko Krunić, koji je život izgubo na Košarama

Polaganjem venaca tačno u podne na spomenik na Brdu Mira, Milanovčani, ali I čitav narod čuva uspomenu na one koji su svoje živote položili braneći otadžbinu.