Novi ugovori o subvencijama za milanovačke poljoprivrednike

ČAČAK — Današnjim potpisivanjem ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije Opštine Gornji

ČAČAK — Današnjim potpisivanjem ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije Opštine Gornji Milanovac i predsednika opštine Milisava Mirkovića, nastavljena je ovogodišnja dodela podsticajnih sredstava u poljoprivredi Opštine Gornji Milanovac.

Zaključno sa 25.03.2016. godine podneto je preko 100 zahteva, a danas je 59 novih milanovačkih poljoprivrednih proizvođača zaključilo i ugovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem. Od ovogodišnjim budžetom Opštine opredeljenih 20.000.00 dinara, utrošeno je ukupno 5.226.343,6O dinara, a danas je među ugovorima najveći broj bio za dodelu podsticaja za meru podizanje novih zasada voća.

IMG_8354Predsednik opštine je iskoristio današnje potpisivanje ugovora da sa poljoprivrednicima razgovara o predlozima da se Program razvoja poljoprivrede naše Opštine u narednom periodu unapredi i ponudi i druge, nove mere koje su važne za razvoj poljoprivrede sa stanovišta samih proizvođača. Takođe je izrazio veliko zadovoljstvo što poljoprivrednici i sami preuzimaju inicijativu, računaju na pomoć opštine i slobodni su da se sve više stručnim službama obrate kako molbom za savet, tako i konstruktivnim predlozima.

Partnerski odnos opštine i poljoprivrednih proizvođača pravi je temelj uspešne saradnje i omogućava održivo kontinuirano i plansko ulaganje u poljoprivredu naše opštine.

Opština Gornji Milanovac je u 2016. godini obezbedila ukupno 26.050.000 miliona dinara, koja su pored direktnih podsticajnih sredstava u iznosu od 20.000.000 dinara, opredeljena i za nabavku protivgradnih raketa, naknadu protivgradnim strelcima, kreč za kalcifikaciju zemljišta, posetu poljoprivrednom sajmu i pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede, a oni poljoprivredni proizvođači koji imaju interesa za osnivanje u poljoprivredne zadruge imaće na raspolaganju svu pravnu i logističku pomoć opštine kroz ceo proces osnivanja.

Tekst ovogodišnjeg Konkursa sa prikazom namena za koje se može konkurisati za podsticajna sredstva možete videti ovde http://www.gornjimilanovac.rs/dokumenta/konkursi/polj-2016.pdf

Izvor: Informativna služba kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac