Sajam za penzionere u Beogradu

TREĆI  SAJAM ZA PENZIONERE POD NAZIVOM „SAJAM ZA TREĆE DOBA (55+)“ ODRŽAVA SE U OD  1. DO 3.

TREĆI  SAJAM ZA PENZIONERE POD NAZIVOM „SAJAM ZA TREĆE DOBA (55+)“ ODRŽAVA SE U OD  1. DO 3. APRILA U HALI 3 BEOGRADSKOG SAJMA

I ove godine, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, magazin „Penzija“, RJ „Dnevni centri i klubovi za starije Beograd“ i Beogradski sajam organizuju atraktivan i edukativan sajam za penzionere i one koji se spremaju da postanu seniori. Sajam će otvoriti visoki državni zvaničnici.

Po pravilu za sve posetioce organizovani su brojni kutuno-zabavni programi, besplatni zdravstveni pregledi i kreativne radionice, predavanja o kvalitetu života u trećem dobu, veliki popusti i vaučeri za robu široke potrošnje, kao i letovanja. Organizatori su spremili i vredne poklone i nagrade za publiku. 

Zaštitni znak Sajma je trodnevni kulturno-zabavni program na velikoj bini. Izvođači su seniori, članovi DKC Beograd i članovi udruženja penzionera iz cele Srbije.

Sajamski prostor je podeljen u tri celine: kulturno-zabavni programi koji se održavaju na velikoj bini, edukativni programi sa tribinama i savetovalištima na maloj bini i izložbeni štandovi na kojima će brojne kompanije penzionerima nuditi svoje proizvode i usluge uz specijalne pogodnosti i popuste.

Na centralnoj bini, osim finala izbora za Mis treće doba i takmičenja u pevanju “Senior karaoke star”, organizovane su i pozorišne predstave, koncerti, modne revije i smotre folklora.

U okviru savetovališta za kvalitetniji život u trećem dobu biće održano više desetina stručnih predavanja. Savete će davati lekari, nutricionisti, farmaceuti, fizioterapeuti, psiholozi, gerontolozi, ekonomisti, pravnici, kao i stručnjaci iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja.

Svi učesnici moći će da se prijave za besplatne radionice i programe u okviru Dnevnih centara i klubova (škola bridža, vežbe za treće doba, škola slikanja), ali i da na licu mesta učestvuju u radionicama makramea, dekupaža, heklanja, pletenja. Takođe, mogu i da postanu članovi jednog od gradskih klubova za starije.

U izložbenom paviljonu posetiocima se pruža mogućnost da kupe i uštede. Počev od specijalnih popusta i vaučera za odmor u banjama, preko akcijskih cena za prehrambene, farmaceutske i druge proizvode široke potrošnje.

Upravo u tome delu posetioci će moći da besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Biće organizovano merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, ultrazvučno merenje gustine kostiju, merenje prisustva količine minerala i vitamina u organizmu.

​Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova. ​

​Program sajma

Petak 1. april

11:00 – 11:30

Svečano otvaranje Sajma

Dramska sekcija

​Dn​evni ​C​entri i ​K​​lubovi​– kratak skeč;

DCK funk plesni performans

12:00 -13:30 „Sat šale“ – PAKUD, glumačke sekcije, aforizmi, dramska sekcija DCK

13:30 –14:00 ​Gosti GC Zrenjanin – predstava

​ ​

 

14:15- 15:00 Takmičenje plesnih parova

15:30 – 17:30 Smotra folklora + gosti

 

Subota 2. april

10:00 –12:00

​P​rogram: Zdravije drugačije

(​javni čas Rekreativne vežbe za starije, promo mini škola                               ​

brzog hodanja, edukativno predavanje, poznati gosti, volonter DCK prof.Vesna Habić,                            ​

promo zumba gold za seniore)

13:00 – 14:30 Senior Star karaoke

15:00 – 15:20 Promotivni programi za seniore DCK – javni čas

15:25 –16:00  Takmičenje „Brzi prsti“ (takmičenje u brzom pletenju prstima

​, nagrada najboljem​​)​

16:00-18:00   Smotra grupe pevača

 

Nedelja 3. april

10:00 –12:00  Društvene igre (takmičenje u šahu, t​akmičenje dama u igri „Ne ljuti se, čoveče“, nagrade)

13:00 – 15:00 Mis Senior Srbija

(predstavljanje 15 finalistkinja, mini koncert iznenađenja)

15:00 – 16:00 Dramska sekcija DCK​, predstava Duško Radović „Ženske priče“

 

Promo video pogledajte na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=rQ928CLh7uk&feature=youtu.be

Putem ovog linka možete pogledati atmosferu s prošlogodišnjeg Sajma: https://www.youtube.com/watch?v=gE26uPd-02A&feature=youtu.be.

 

Izvor: ​Senior media / magazin Penzija