Tribina „Izbori pre izbora“ u MZ Ključ, Alvadžinica i 3.decembar

  Saopštenje za javnost GG „Dr Aleksandar Radojević – za napredniji Čačak“   Prepuna sala  na predizburnom skupu

 

Saopštenje za javnost GG „Dr Aleksandar Radojević – za napredniji Čačak“

 

Prepuna sala  na predizburnom skupu u prostorijama mesnih zajednica „Ključ“,“Alvadžinica“ i „3.decembar“ samo su potvrda da narod podržava  ideju grupe građana da sami gradjani direktno  predlažu odbornike, kojima veruju da mogu da doprinesu boljitku našeg grada.

Ispred ove tri mesne zajednice najpre su se obratili predsednik Saveta mz „3. Decembar“ Violeta Marković,predsednik Saveta mz „Alvadžinica“  Aleksandar Sjeničić i sekretar mz „Ključ“ Mirjana Čkonjević.Oni su se ukratko osvrnuli na dosadašnji rad Saveta mesnih zajednica i probleme na koje svakodnevno nailaze.Posebno su istakli odličnu medjusobnu saradnju ove tri mesne zajednice.

“Danas sam video da u gradu imamo puno gostuju:autobusi iz pola Srbije-neki numerisani i do broja 9, neki ne,neki puni,neki poluprazni…kažu,miting SNS-a….došli gosti…pitam se kako  će  svi da stanu u malu halu Borca kraj Morave,kad su sve firme i ustanove iz grada već povele radnike da ih obaveste za budućnost…rekoše mi malopre hala nije bila puna…bio sam tužan kako  gospodin Radenko Luković,stručnjak za „visoke finansije“ i zamenik gradonačelnika u ovom mandate,  zadužen za privredu i razvoj i Ostoja Mijailović, gradski većnik Nove Srbije,takođe u ovom mandatu,resorno zadužen za privredu nisu uspeli da napune stadion Borca,a ne malu halu kraj Morave…?

3 (1)Neki momci i devojke 2014. god do vrha napuniše tu istu malu halu Borca kraj Morave,a da goste nisu smeli ni planirati , a kamoli pozivati,jer ne bi znali gde bi s njima uprkos toga što su tada antikampanju mitinga vrlo aktivno i predano radile ekipe predvođene i organizovane od istih ljudi koji su danas pokušali da ljude usmere  u drugom smeru-valjda imaju probleme brzog preusmeravanja tokova narodne volje. Ti isti momci i devojke su  danas svojim nedolaskom u  halu Borac dokazali da se ne mogu kupiti i ja sam ponosan što sam deo te grupe.

Iskreno,čudilo bi me da je drugačije,obzirom da na odborničkoj listi imaju uspešne rukovodioce propalih industrijskih giganata Čačka,kao što je FRA,  uspešne stratege razvoja privrede koji kompletno opremljeno industrijsko zemljište sve sa Fabrikom hartije, silosom i mlinom Žitoprometa, energanama na ugalj i gas, generatorima za proizvodnju struje , industrijskim kolosecima i skoro 25 ha zemlje pored centra grada prodaju za jedva 1,5 miliona evra. Pitam se,pošto bi prodali da im je babovina kada tuđi rad i znoj tako malo cene?

U prethodnom periodu vodili smo pravi rat preko poštenih članova upravnih i nadzornih odbora i odbora poverilaca od Zdravstvenog centra do Žitoprometa  i Fabrike hartije da se spasti što se spasti može iz kandži  interesdžija, da se budućem kupcu Žitoprometa ne vrati sutradan ono malo uloženog novca u celu firmu zarad odštete za prolazak strateške ulice broj 10 preko imanja Žitoprometa. U tome smo delimično uspeli, a pošto nismo mogli da ih promenimo, na ovim izborima ih moramo pobediti.

Zbog toga je naša odbornička grupa-odbrnička grupa gradjana “dr Aleksandar Radojević” došla kod Vas da to uradimo zajedno,da Vi predložite kandidate za odbornika,ljude kojima Vi verujete i koje želite kao Vaše predstavnike u gradskoj Skupštini.”

Ispred mesne zajednice „3. Decembar“ predloženi su kandidati:Violeta Marković,Svetlana Paunović,Branislav Pendić i Duško Selaković.

Mesna zajednica „Alvadžinica“ odabrala je Aleksandra Sjeničića,Gocu Petković i Mirjanu Milić.

U mesnoj zajednici „Ključ“ predložen je kandidat za odbornika Zoran Kovačević.