Počeli radovi na dogradnji aneksa PU „Sunce“ u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC — Radovi na dogradnji Aneksa Predškolske ustanove „Sunce“ u Gornjem Milanovcu zvanično su započeti danas uvođenjem

GORNJI MILANOVAC — Radovi na dogradnji Aneksa Predškolske ustanove „Sunce“ u Gornjem Milanovcu zvanično su započeti danas uvođenjem izvođača radova u posao od strane investitora – Opštine Gornji Milanovac i korisnika – Predškolske ustanove „Sunce“.

IMG_8434 (1)
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, istakao je da su sve neophodne pripreme za početak radova sprovedene tako da će se radovi nesmetano odvijati planiranom dinamikom. „Opština Gornji Milanovac započinjanjem ovih radova nastavlja da poklanja posebnu pažnju najmlađim sugrađanima jer su oni naša budućnost. Obećali smo izgradnju ovog objekta i sada pristupamo realizaciji tog obećanja. Opština je uvećala šest puta iznos koji majkama pripada za svako novorođeno dete i to sa 10.000 na 60.0000 dinara što je uz društveno odgovorno poslovanje naše privrede i politiku podsticaja nataliteta pojedinih gornjomilanovačkih preduzeća svakako dalo svoj doprinos povećanju broja rođenih beba što je i uslovilo potrebu za proširenjem kapaciteta Predškolske ustanove „Sunce“. Opštinska uprava će voditi ovaj posao, a to je na neki način garant da će radovi biti kvalitetno i blagovremeno izvedeni, a sve neophodne procedure sprovedene u skladu sa zakonom. Završetkom ove investicije rešićemo dugogodišnji problem – nedostatak prostora čime ćemo eliminisati liste čekanja za upis dece u vrtić“, izjavio je predsednik opštine.
Direktor Predškolske ustanove „Sunce“, Vladimir Dragojlović, izjavio je da dogradnjom aneksa za naše najmlađe sugrađane obezbeđuje prijatniji, bezbedniji i komforniji boravak u ovoj predškolskoj ustanovi. „Posle 32 godine čekanja kopa se temelj za jedan novi prostor, i to pored najmlađe zgrade vrtića u Gornjem Milanovcu koja je sagrađena 1984. Godine. Dogradnjom aneksa obezbediće se uslovi za prijem još oko stotinu mališana čime ćemo konačno prevazići problem takozvanih lista čekanja i svrstati se u malu grupu gradova i opština koje nemaju ovakav problem“, istakao je direktor Predškolske ustanove „Sunce“.
Izvođač radova je grupa izvođača koju čine: „TESLA SISTEMI“ d.o.o. Beograd i „MODULOR“ d.o.o. Beograd. Vrednost ugovorenih radova iznosi 11.215.756,57 dinara sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 60 dana i počeo je od danas da teče. Glavnim projektom su predviđene dodatne prostorije ukupne površine 501 m2, odnosno tri nove jedinice za decu uzrasta vrtića i jednu jaslenu grupu na prizemlju i suterenu objekta, kao i potreban ekonomski i pomoćni prostor u suterenu.

Izvor: Informativna služba kabineta predsednika opštine