Ceca, Čorba, Severina i Miroslav Ilić na Saboru trubača

„Guča je guča“ – slogan je 56. Dragačevskog sabora trubača, koji će se tradicionalno održati u Guči, i

„Guča je guča“ – slogan je 56. Dragačevskog sabora trubača, koji će se tradicionalno održati u Guči, i to od 10. do 14. avgusta.

ceca
Prvo i poslednje veče rezervisano je za nastupe megazvezda, a u međuvremenu takmičiće se orkestri. Da otvore ovogodišnji trubački festival čast će pripasti folk divi Ceci Ražnatović i rok sastavu „Riblja Čorba“, a s obzirom na to da su frontmen rok grupe Bora Đorđević i Ceca dugogodišni prijatelji, ali i saradnici, velika je verovatnoća da će u Guči otpevati zajedno nekoliko pesama.

Svetlana Ceca Ražnatović je na Saboru trubača u Guči prvi put nastupala 2012. godine. Uoči tog nastupa izjavila je: „Izuzetno se radujem ovom koncertu i sigurna sam da će biti veselo, jer publika to i očekuje. Velika je čast biti na Saboru trubača u Guči, koji je jedan od najvećih srpskih brendova.” (rekla je Ceca za Novosti).

Na zatvaranju istog Sabora, na kraju svog koncerta na kojem je prisustvovao više od 30.000 ljudi,  Ceca  je sa  publikom (preko 30.000) podelila svoje emocije: “Evo, celo telo mi se naježilo. Zbog vas se osećam kao najvoljenija žena u Srbiji. Hvala vam”.

Nismo sigurni šta sve Ceca sprema za svoj nastup na 56. Saboru trubača – 10. avgusta, ali ako znamo da je pripremila novi album i da Guču vrlo emotivno doživljava sigurni smo da će njen nastup biti spektakularan i da će publika imati nezaboravan provod.

bora corba
Na poslednjoj večeri sabora svoje koncerte održaće proslavljeni pevač narodne muzike Miroslav Ilić i hrvatska pop zvezda Severina Kojić. Zbog velikih muzičkih imena interesovanje za festival u Guči veće je nego ikada do sada. Nadmetanje trubačkih orkestara održaće se od 11. do 13. avgusta, i to po sledećem programu: 11. avgusta sledi program „Pobedili su – zaslužili su“, 12. avgusta posetioci će pratiti takmičenje majstora trube, a 13. će biti finalno takmičenje seniorskih orkestara.

 

Izvor: Alo, Mediaportal