Velja „našao posao u struci“

Dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić kaže da je našao posao u svojoj struci

Dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić kaže da je našao posao u svojoj struci koji više želi od ministarske fotelje.


“Pošto sam pre izvesnog vremena dogovorio s premijerom tačno šta ću raditi, tako da ću novu funkciju dobiti za deset dana. Sve smo se dogovorili, ali nismo se dogovorili da to pričam ovako dok se ne završi”, rekao je Velimir Ilić.

Prelaznu ocenu za novu Vladu nije dobila ni Kori Udovički, do skoro ministarka državne uprave i lokalne smaouprave, u čijoj je nadležnosti bilo smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

„Naredni period posvetiću sagledavanju svega što sam naučila u ove dve godine i kako najbolje da nadalje radim za Srbiju“, kaže Udovički.

Mesta u novoj Vladi nema ni za nekadašnju ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković.

„Nastaviću da radim kao redovan profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku. Obavljaću i dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini“, navela je.

„Najlepša i najčasnija moguća stvar je raditi za svoju otadžbinu, ja sam to imao prilike u ove četiri godine da činim“, rekao je tada Nikola Selaković.

Novi ministri su Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Ana Brnabić (državna uprava), Mladen Šarčević (prosveta), Vladan Vukosavljević (informisanje).

Izvor: B92