POTOP U ČAČKU: Zbog obilne kiše pod vodom gradske ulice, automobili pod vodom

ČAČAK — Zbog obilnih padavina, koje su u popodnevnim satima zahvatile Čačak, potopljene su gotovo sve centralne gradske

ČAČAK — Zbog obilnih padavina, koje su u popodnevnim satima zahvatile Čačak, potopljene su gotovo sve centralne gradske ulice.

Najkritičnije je bilo u Nemanjinoj I ulici Vojvode Stepe, gde je voda poplavila automobile na kolovozu, ali su pod vodom I Ciglarska, ulica Kneza Vase Popovića, Kneza Miloša, deo kod kružnog toga pored Medicine rada, gde su poplavljena vozila bukvlano plutala bujicom.

Kamerman TV Telemark, Ilija Paunović, zabeležio je i bizarnu situaciju – vlasnik vozila koje je bilo pod vodom plutao je sa svojim automobilom ispod nadvožnjaka kod Medicine rada.

covek na krovu

covek na krovu2

 

Pogledajte i video:

Usled obilne kiše, koja je neprestano padala, kišna kanalizacija nije uspela da primi površnisku vodu, pa je došlo do njenog skupljanja na kolovozu I trotoarima na gradskom području.

Kako je u telefonskom razgovoru za Telemark izjavio načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević, došlo je I do porasta vodostaja na rekama, ali najveće probleme je napravila voda koja se zadržala na ulicama. U pojedinim delovima grada zbog ogromne količine vode saobraćaj je bio potpuno zaustavljen. Voda je prodrla I u prizemne objekte I podrume kuća u nižim delovima grada, izjavio je Zečević, I pozvao sve građane koji imaju takav problem da se jave Operativnom centru Službe civilne zaštite na 032 309 075.