Naučni kamion dolazi u Čačak početkom oktobra

У оквиру Дечје недеље, почетком октобра 2018. године, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, ће у

У оквиру Дечје недеље, почетком октобра 2018. године, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, ће у сарадњи са Центром за промоцију науке и уз подршку Града Чачка, организовати долазак Научног камиона. Научни камион је покретна лабораторија у којој се одвијају бројне радионице, предавања, експерименти из различитих научних области.

MAR_6419-600x397

Теме ће бити пажљиво биране сходно узрастима деце, тако да ће за сваког бити понешто, за децу предшколског узраста,  до студената на факултетима. Планирано је и извођење одређених експеримената из природних наука за наставнике основних и средњих школа, чиме би обогатили своја искуства из учионица.

MMM3458

Предшколке установе, основне и средње школе ће у оквиру својих Годишњих планова и активности поводом Дечје недеље, планирати и посету Научном камиону. Прве састанке са руководствима васпитнообразовних установа, а поводом овог изузетног догађаја за наш град, организатори ће имати после 15. августа.