U periodu od 25. jula do 03. avgusta, Naučno tehnološki park Čačak u okviru realizacije projekta podržanog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, organizovao je Kreativne radionice elektronike i robotike sa veštačkom inteligencijom za starije osnovce.


Zakon o racionalizaciji u školama mogao bi da dovede do zatvaranja mnogih odeljenja na seoskom području opštine Ivanjica. U tom slučaju roditelji bi morali da decu upisuju u prigradske i gradske škole do kojih bi mališani putovali kilometrima, ili ih upisuju u kombinovana odeljenja. Takođe, racionalizacijom bi i deo nastavnog osoblja ostao bez posla a najveći problem zapravo jeste činjenica da povlačenjem dece sa seoskog područja ruralni delovi opštine zamiru. U Ivanjici su trenutno ugrožene četiri škole u Bratljevu, Kovilju, Međurečju i Katićima, tačnije odeljenja koja imaju ispod deset učenika.


Na portalu Moja srednja škola danas će biti objavljena konačna lista želja za raspoređivanje učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima.


Povodom Dana opštine Čajetina upriličena je svečana dodela zahvalnica uz novčanu nagradu u visini od 30.000 dinara učenicima Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ i učenici iz OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ – izdvojeno odeljenje Ljubiš, koji su dobitnici nagrada na republičkim takmičenjima.


Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, uručio je diplome najboljim učenicima ove opštine. Vukovci su uz diplomu dobili i novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dinara, dok su učenici generacije nagrađeni sa 27.000 dinara.


U izdanju čačanske kuće Legenda, nedvno je iz štampe izašla nova knjiga profesora Miće Milovanovića naziva “Demoni dolaze”. Smatra se da je uz roman “Molitva za oca Prohora” ovo najbolje delo Milovanovića.


U Naučno tehnološkom parku Čačak održana je prezentacija projekta Inovacije i tehnologije u malim i srednjim preduzećima centralne i zapadne Srbije. Ovaj projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije.


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je polaganje kombinovanog testa, u okviru završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred, počelo danas na vreme i bez problema. Mali maturanti istakli su da su im najteža pitanja bila iz fizike ali i istorije.

1 2 3 93