Dnevnik zapadne Srbije je zajednički projekat televizije Telemark i produkcije Glas zapadne Srbije. Emitovaće se svakog radnog dana u

Dnevnik zapadne Srbije je zajednički projekat televizije Telemark i produkcije Glas zapadne Srbije. Emitovaće se svakog radnog dana u 20 časova iz Telemarkovog studija.

Screenshot_2167

Ovaj Dnevnik, ne tako davno, skrenuo je veliku pažnju javnosti kada ga je GZS realizovao iz studija jedne lokalne televizije iz Užica, ali je emitovanje prekinuto nakon pola godine, jer se GZS nije slagao sa mešanjem politike u uredničku koncepciju.

Jelena Knežević, direktorka TV Telemark potvrdila je da će uskoro iz studija ove medijske kuće krenuti emitovanje nove informativne emisije. „U nove pobede krećemo zajedničkim snagama. Nadamo se da će sasvim novi, informativni koncept, osvojiti pažnju naših gledalaca kako zapadne tako i cele Srbije. Ostajemo verni istini i objektivnom novinarstvu“, rekla je Knežević.

Screenshot_2168

Jelena Knežević, direktorka Regionalne Televizije Telemark.

Nikolić predvodi ekipu sjajnih novinara i reportera.

Urednik Dnevnika biće Gvozden Nikolić, reporter koji je uspeo nemoguće a to je da se sa malom produkcijom iz provincije uzdigne na nacionalni nivo gde se trenutno nalazi u samom vrhu, gledajući rejting emisija svih nacionalnih emitera.

,,Postigli smo dogovor sa menadžmentom Telemark televizije koji je jako realan i objektivan. U realizaciju ćemo ukljućiti brojne dopisnike iz ovog dela Srbije koji su izrazili spremnost da zajedno sa nama učestvuju u pokretanju jedne jake, informativne emisije koja će težište staviti na lokalne teme u preko dvadeset opština. Spremni smo na taj izazov, jer verujem u ljude sa kojima radim, a bezbroj puta su pokazali visok nivo profesionalizma i objektivnosti. Radićemo kako to nalažu pravila profesije, a prostor ćemo posvetiti običnom, normalnom svetu koji će istovremeno biti i naši najbolji dopisnici i saradnici. Ne želimo da se bavimo spletkarenjem, medijskim blatom koje forsiraju kojekakvi tabloidni mediji i njihovi sateliti koji su, na žalost, pogotovu u Čačku napravili pravu medijsku kaljugu sa najprizemnijim uvredama lažima i klevetama.

Screenshot_2169

Gvozden Nikolić, urednik Dnevnika Zapadne Srbije

„Spreman sam da stanem takvima na crtu, a naše glavno oružje biće istina, nepodležući pritiscima ni vlasti ni opozicije. Daćemo reč onima koji imaju argumente, a pogotovu rezultate. Biće to nešto potpuno novo, časno i sasvim objektivno gde će biti prilike i da se sučele stavovi, razmene mišljenja i uporede rezultati na svim poljima. Jednom rečju biće to poštena informativna emisija kakva je nedostajala ovim prostorima. Verujem u uspeh, ali ostaviću gledaocima da nas ocene kada dođe vreme. Vidimo se uskoro”, kaže Gvozden Nikolić urednik Dnevnika.

Informativna emisija pokrivaće najveći deo opština iz regije zapadna Srbija, od Ljiga preko Pešteri i Prijepolja, Priboja na jugozapadu zemlje pa do Bajine Bašte i Ljubovije. Planirano je trajanje od sat vremena u kojem će se ređati najvažnije vesti, direktna uključenja sa terena, gostovanja čak i sučeljavanja na određene teme.

Izvor: Glas Zapadne Srbije