Nova Srbija savetuje Bošku Obradoviću da potraži lekarski konzilijum

Reakcija GO Nove Srbije u Čačku na izjavu Boška Obradovića da "braća Ilići dve decenije drže Čačak pod

Saopštenje za javnost Nove Srbije

Povodom jučerašnje izjave za javnost lidera Dveri Boška Obradovića, u kome tvrdi da braća Ilić drže Čačak već dve decenije pod okupacijom, Gradski odbor Nove Srbije izdaje sledeće
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

 

Jučerašnjom izjavom za javnost, g. Boško Obradović je po stepenu mržnje koju oseća prema Novoj Srbiji prevazišao čak i sebe samog, a to je, mora se priznati, podatak vredan pažnje. Naime, Obradović tvrdi da braća Ilić, odnosno Nova Srbija, drže naš grad pod okupacojom već dve decenije. Podsetićemo Obradovića da okupacija, u terminološkom smislu značenja te reči, predstavlja vojno delovanje, u kome oružane snage jedne države vojnim sredstvima zauzimaju teritoriju druge države. Prema tome, ako je verovati Bošku, Nova Srbija je 1996. godine proglasila svoju državu, formirala sopstvene oružane snage i vojnim sredstvima zauzela teritoriju druge države, a pri tome pretpostavljamo da se Boškovo tumačenje umesto teritorije druge države, odnosi na grad Čačak. Naravno, ovde se radi samo o još jednoj budalaštini Obradovića i njegovih malobrojnih fanatizovanih sledbenika, koji u svojoj slepoj mržnji prema Velimiru i Vojislavu Iliću, odnosno Novoj Srbiji, od drveta ne vide šumu, pa se upuštaju u određene lingvističke zavrzlame, iz kojih put vodi pravo u nigde.
Gospodine Obradoviću, po ko zna koji put Vas podsećamo da je Nova Srbija na više nego častan način u našem gradu pobeđivala pet puta uzastopno, što je slučaj jedinstven u ovom delu Evrope, i da se pri tome nikada nismo koristili kupovinom glasova i falsifikovanjem izborne volje građana, a troškovi svake naše pojedinačne predizborne kampanje u Čačku bili su u visini troškova koje Vi sa Vašom profašističkom organizacijom ostvarujete na dnevnom nivou. Dakle, kada govorite o nekakvoj dvodecenijskoj okupaciji Čačka, Vi zapravo ne govorite loše o Novoj Srbiji, već o građanima Čačka, koji su našoj stranci u prethodnom periodu ukazivali poverenje na demokratskim, fer i poštenim izborima, da vrši vlast u našem gradu. Takođe, Vi ste ovakvim postupkom duboko povredili i sve ostale političke stranke u našem gradu, koje su u prethodnih 20 godina bile u koalicionim i partnerskim odnosima sa Novom Srbijom, jer mi nikada u Čačku nismo sami bili na vlasti. Mi smo g. Obradoviću, za razliku od Vas, sigurni u to da građane Čačka niko ne može većinski na izborima prevariti ni jednom, a kamoli pet puta uzastopce, i to što radite predstavlja najveću moguću uvredu za Čačanke i Čačane. To što su Vama, očigledno, bliske metode nasilnog osvajanja vlasti i prekrajanje izborne volje građana, ne znači da i Nova Srbija deli takve stavove.
Pošto niko u Novoj Srbiji Boška Obradovića ne doživljava kao neprijatelja, mi mu prijateljski savetujemo da što pre potraži dobar lekarski konzilijum, gde bi se eminentni stručnjaci iz oblasti medicine pozabavili njegovim očigledno narušenim zdravstvenim stanjem i predložili određene mere usmerene u pravcu resocijalizacije i otklanjanja uočenih mentalnih poremećaja, dok to ne bude kasno, obzirom da Obradovićevo ponašanje, ukoliko se ne suzbije, može prouzrokovati krajnje štetne posledice po građane Čačka, pa se sa pravom postavlja pitanje: Ko bi u takvoj situaciji na sebe preuzeo odgovornost za navedene posledice?

Informativna služba GrO Nove Srbije Čačak