Milanovački većnicI su usvojili sve tačke dnevnog reda 62. sednice Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac. Većina tačaka se odnosila na izmene finansijskih planova budžetskih korisnika, a dnevni red je dopunjen sa dve tačke koje su se ticale raspisivanja Javnog konkursa. Na dnevnom redu su se našle i tačke u vezi sa raspisivanjem Javnog konkursa za postavljanje načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.


Komisija za Kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine opštine Gornji Milanovac, povodom proslave praznika opštine Gornji Milanovac, 23. aprila, dana kada je u Takovu 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, na svečanoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, dodelila je nagrade za 2024. godinu, i to zlatnu medalju „Takovski ustanak“ i pet srebrnih medalja „Takovski ustanak“.


Centrar za socijalni rad Gornji Milanovac, dobio je novo vozilo marke „Suzuki Ignis“, zahvaljujući donaciji opštine. Dobijanjem na korišćenje ovog auta, Centar za socijalni rad moći će na bolji i efikasniji način da izađe u susret svojim korisnicima.


Nedavno su žene iz MZ Gorjani osnovale svoje udruženje, a gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević ih je posetila i poželela im uspešan rad. Ovom prilikom gradonačelnica je naglasila da su žene nosioci svojih porodica i zajednica i da će sve njihove inicijative uvek imati snažnu podršku grada.


Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović potpisao je danas u Čačku ugovore o raspodeli bespovratnih budžetskih sredstava koje ovo ministarstvo dodeljuje sa ciljem podrške jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama za prioritetne projekte u lokalnim zajednicama. Potpisivanju su prisustovali gradonačelnici i predsednici 27 opština i gradova, a potpisano je 29 ugovora. Resorno inistarstvo je za ove namene opredelilo 410 miliona dinara.


U zgradi Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu, ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović potpisao je sa 14 predsednika opština i gradonačelnika ugovore o raspodeli bespovratnih budžetskih sredstava, koje Ministarstvo dodeljuje u cilju podrške jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama za uspostavljanje i unapređenje jedinstvenog upravnog mesta.


Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, Đorđe Milićević, sastao se sa predsednikom opštine Čajetina, Milanom Stamatovićem kome je predstavio projekat organizacije tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

1 2 3 153