Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odgovorio je na pitanje novinara da li će i on podneti ostavku i omogućiti izlazak na izbore 17.decembra, kao što su to uradili pojedini gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije, rekao da je u kontaktu je sa vrhom SNS-a i da za sada nema informacija da će se izbori u Čačku održati do kraja godine.


Na izbornoj sednici ogranka Srpske napredne stranke, delegati su dali poverenje Dejanu Kovačeviću koji je ponovo izglasan za predsednika odbora te stranke u Gornjem Milanovcu.


Opštinska izborna komisija u Gornjem Milanovcu obratila je svih 66 biračkih mesta sa područja opštine i danas su saopšteni preliminarni rezultati, dok će konačne objaviti RIK. Na području opštine 3. Aprila na predsedničkim i parlamentarnim izborima glasalo je 22690 birača, od ukupno upisanih 35240, što je 64,4%.


Srpska napredna stranka proglasila je sinoć pobedu u Čačku kako na parlamentarnim, tako i na predsedničkim izborima. Rezultate je javnosti saopštio predsednik Gradskog odbora naprednjaka Milun Todorović.


U ponoć počinje izborna tišina pred predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu, Boru i još 12 opština. Trajaće do zatvaranje biračkih mesta u nedelju, 3. aprila u 20 časova.


Predstavnici Koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije pozvali su građanke i građane Čačka, posebno mlade od 18 do 30 godina, da glasaju na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima. Takođe, upozorili su da pozivi za glasanje stižu i osobama koje decenijama ne žive više u Čačku i obećali da će pratiti da li će u njihovo ime na biralište izaći neko drugi. Još jednom su upozorili da Čačak nema dovoljno lekara.

1 2 3 150