Na Torniku na Zlatiboru u subotu je organizovan jubilarni deseti Tribalion, trka sa preprekama, za sve ljubitelje sporta, avanture i netaknute prirode.


Peti čačanski Polumaraton održaće se u nedelju 24. septembra. Organizatori ovog takmičenja predstavili su program događaja koji spaja sportski duh, zajedništvo i podršku humanitarnim ciljevima. Ovogodišnja manifestacija organizuje se pod pokroviteljstvom Grada Čačka, SC „Mladost“, Sportskog udruženja “Čačak trči – Two peaks endurance team” i prijatelja sporta.


Paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić osvojio je prvo mesto na memorijalu „Miloš Mitić“ u Užicu poboljšanjem ličnog rekorda. Bilo je to ujedno i poslednje takmičenje u ovoj godini, pred narednu olimpijsku.


Prvi put na stazi ,,Miloš Ljeskić“ na Jeljenu narednog vikenda biće održana treća trka Međunarodnog šampionata Alpe Adria u moto krosu. Organizator je Auto moto sportski klub “Čačak” u saradnji sa Sportskim centrom “Mladost” uz podršku Grada Čačka i sponzora.


Tokom Mundobasketa mozzart fondacija tradicionalno je organizovala akciju „Svaki poen vredi više“ i novčano nagradila svaki poen i svaku trojku, a prikupljeni novčani fond će biti preusmeren školama pojedinih naših reprezentativaca i za projekte Saveza za školski sport koji je partner u ovoj akciji. Zajedno sa jednim od najomiljenijih srpskih reprezentativaca Aleksom Avramovićem, OŠ“Milica Pavlović“ danas je uručena donacija sportskih rekvizita.


Na Gradskom trgu priređen je svečani doček za sugrađane koji su bili deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u košarci na kom je naš nacionalni tim osvojio srebrnu medalju. Između ostalih, na trgu se pojavio i Aleksa Avramović, koji je preko noći postao heroj nacije, svojim sjajnim partijama u Manili. Potom je priređen prijem za srebrne košarkaše kod gradonačelnika Miluna Todorovića.


U četvrtak 14. septembra u 13 časova, na Gradskom trgu, biće organizovan doček za čačanske košarkaške šampione – Aleksu Avramovića, Marka Marinovića i Feđu Sretenovića.


Više desetina hiljada navijača dočekalo je u utorak veče ispred Skupštine grada košarkaše Srbije i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, kao I basketaše Srbije.


Ivanjičanin Matija Miloševič, koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na juniorskom košarkaškom evropskom prvenstvu održanom u Nišu, posetio je svoj matični klub, gde je dočekan od strane predsednik OKK Ivanjica Srđana Stojanovića, koji mu je uručio i simboličan poklon, odosno sportsku opremu kluba.

1 2 3 126