Poznati jugoslovenski umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom ,,Zapadni kolodvor“ nastupio je sinoć u čačanskom Domu kulture. U okviru njegove mini-turneje po Srbiji,  nakon Beograđana i Nišlija, Čačani su uživali u večeri muzike i romantične poezije. 


Nastaviću gde je stao moj prethodnik – kod infrastrukturnog unapređenja smeštajnih kapaciteta za sve profesionalne pripadnike vojske u ovoj kasarni“, izjavio je novi komandant Centra za obuku veze i informatike, potpukovnik Nenad Dražinac. Na svečanosti u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Milanovcu, Dražincu je dužnost predao potpukovnik Nedeljko Planojević, koji je nakon treideset i jedne godine staža u milanovačkom garnizonu otišao u penziju.


Prva u nizu radionica o razvoju LIN STARTAP metodologije, u okviru aktivnosti Startap centra Čačak, održana je u Visokoj školi tehničkih strukovnih studija. Studentima i srednjoškolcima, koji žele da realizuju svoju biznis ideju, predavanje su održali stručnjaci iz beogradskog Startap centra.


Prioritet u 2019. godini jeste reorganizacija stručnih saveta Srpske napredne stranke u Čačku i jačanje njene infrastrukture, kao i nastavak investicija i projekata koji su započeti u ovoj godini – rekao je danas poverenik SNS-a u Čačku i narodni poslanik Marko Parezanović. Odbornik SNS-a Aleksandar Maksimović nije propustio priliku da uputi kritiku opozicionoj stranci Dveri zbog bojkota Svečane sednice održane povodom Dana grada.


Izgradnja deonice autoputa od Preljine do Požege, prema najavama državnih zvaničnika počeće u martu sledeće godine. lokalne samouprave, kroz čiju teritoriju prolazi trasa autoputa, imaju obavezu da obave odgovarajuće pripremne radnje. Zbog toga su deo trase, koja prolazi kroz lučansku teritoriju, obišli predstavnici odeljenja urbanizma opštine Lučani i kineskog izvođača radova.


“Razmišljamo čak da potpuno odvojimo naš kišni kanalizacioni sistem od sadašnjeg kako bismo otklonili svaku pretpostavku da Metalac ispušta neprečiščene otpadne vode u Despotovicu,” izjavio je danas za Telemark generalni direktor ove kompanije, Aleksandar Marković. U sredu je milanovačka reka dobila crvenu boju zbog izlivanja velike količine tečnosti nepoznatog porekla iz potoka koji prolazi ispod fabričkog dela ove kompanije. Marković podseća da takav slučaj nije prvi i da obojene materije u potok dospevaju pre Metalčevog kruga.


Plesni klub “Luna” održao je još jedan u nizu novogodišnjih koncerata, koji nakon 25 godine postojanja i rada, postaje tradicija u Čačku, gde se na sceni Doma kulture izvode najbolje plesne tačke uz pažljivo biranu muziku, koreografije, kostime, zadovoljavajući pri tome različite ukuse. Bilo da su polaznici ili dugogodišnji plesači, svi su pokazali sjajno umeće uz gromoglasne aplauze.


Članovi Saveta za zdravlje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Čačak podelili su danas novogodišnje paketiće osnovcima u Kačulicama, Žaočanima i Premeći. Pokloni su bili namenjeni za dvadesetpetoro đaka sa seoskog područja, a učenici u školi u Kačulicama organizovali su i nogodišnju priredbu.


Tradicionalno, krajem godine, lokalna samouprava u Lučanima organizuje druženje sa privrednicima sa teritorije opštine i predstavnicima medija.
U neformalnoj atmosferi razgovarano je o poslovnim rezultatima u 2018. godini i nastavku saradnje u narednom periodu.


Poslednju sednicu Opštinskog veća opštine Lučani u ovom sazivu obeležilo je razmatranje predloga odluke o privremenom finansiranju opštine za 2019. godinu.
S obzirom da nakon nedavnih izbora u opštini Lučani još uvek nije formirana nova vlast, privremenim finansiranjem projektovan je budžet za tri meseca u iznosu od 180 miliona dinara.
Na sednici je usvojen i program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva za 2019. godinu, kao i programi poslovanja Regionalni JP „Rzav“ i „Duboko“ za narednu godinu.

1 2 3 229