U Domu kulture na Rudniku nedavno je održano književno veče psovećeno spisateljici iz Gornjeg Milanovca Dari Radojević. Predstavljena je i njena nova knjiga “Zagrljaj”.


U Domu kulture u Čačku održana je prigodna svečanost i prijem za učenike osnovnih i srednjih škola, nosilaca Vukove diplome. Čačanskim odlikašima kojih je ove godine 184, diplome i knjige je uručio gradonačelnik Čačka, Milun Todorović. Put do ovog priznanja, Vukovci kažu, nije bio lak.


U toku je druga faza snimanja filma Heroji Halijarda i serije Vazdušni most, koja se trenutno odvija u Pranjanima, na Galovića polju. Ekipa televizije GM PLUS posetila je danas filmski set i zabeležila deo atmosfere.


Koncert učenika Muzičke škole Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka, odeljenje u Gornjem Milanovcu, održan je sinoć u holu Doma kulture. Polaznici osnovne muzičke škole od 1. Do šestog završnog razreda, izveli su muzička dela na klaviru, violini, saksofonu kao i kamernu muziku.


Milanovčani su pokazali da umeju da cene humanost, dobročinstvo i da neguju prava prijateljstva. Na večeri posvećenoj Jovanu Tomoviću, nekadašnjem direktoru kombinata „Takovo, koju je u sredu organizovao Muzej rudničko-takovskog kraja povodom njegovog 90. rođendana, govorili su njegovi dugogodišnji prijatelji a i oni nešto mlađi koje je uspravni život Jovana Tomovića dotakao.


Veliki uspeh Milanovačkog pozorišta stigao je iz daleke Rusije. Branko Knežević – glumac i reditelj Milanovačkog pozorišta dobitnik je “Bosforske nike” najvrednijeg glumačkog priznanja svetskog festivala antičke umetnosti “Bosforski agoni”na Krimu.


Pomoćnik gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti Miroslav Petković najavio je da će u sklopu projekta “Čačak kulturna prestonica Srbije 2023” krajem avgusta početi radovi u ulici Cara Dušana koja će dobiti novi izgled, a na jesen i parterno uređenje UG “Nadežda Petrović”. Petković je ocenio da pripreme za realiazciju ovog projekta teku po planu I u najboljem redu.


Bloomsday je najrasprostranjeniji književni festival na svetu i obeležava se u više od 50 svetskih metropola, a I ove godine obeležen je juče u Gornjem Milanovcu. Moto 3. Bloomsday Srbija je „Povratak životu“. Povratak čitanju, povratak umetnosti, povratak radosti življenja.


Drugu godinu za redom OŠ „Milivoje Borović“ otvorila je svoja vrata slikarima iz zemlje i inostranstva na slikarskom zborovanju u Krivoj Reci. Likovna kolonija pod imenom „U čast učitelju“ počela je juče i trajaće do 21. juna.


Zdravicom pesnika Dobrice Erića „Svete lepši od ruže i bulke“, učesnici programa, osnovci iz škole kralj Aleksandar programa poveli su publiku u šetnju kroz rudničko-takovski kraj, govoreći o njegovim poznatim ličnostima, znamenitostima i istorijskim događajima.

1 2 3 154