Milanovački SPS poziva čelnike naprednjaka na poligraf

Odogovor na jučerašnje saopštenje SNS Gornji Milanovac.

Povoodom saopštenja za javnost koje je juče izdao gornjomilanovački odbor SNS-a, danas se oglasila koalicija SPS-PUPS-Pokret za opštinu Gornji Milanovac, pozivajući čelnike gornjomilanovačkih naprednjaka da na poligrafu utvrde ko govori istinu, a ko ne.

Sekretar gornjomilanovačkih socijalista,  Miroslav Milovanović, postavio je na konferenciji za novinare svoje koalicije, presedniku mialnovačkih naprednjaka, Dejanu Kovačeviću  nekoliko pitanja, tražeći da se na poligrtafu utvrdi istina:

  1. Da li je na sastanku Moravičkog okruga, ministarka Mihailović obećala 50 miliona opštini Gornji Milanovac, a obećanje nije ispunila?
  2. Da li je neistina da je rekonstrukcija glavne ulice počela 2011. godine, i da je u nju iz gradske kase uloženo 67.647.797 dinara?
  3. Da li je neistina da je SNS u Milanovcu ušla u vlast 9 meseci nakon lokalnih izbora?

A na ocenu da je neprisustvo predsednika opštine, Milisava Mirkovića, proslavi na Savincu nepristojno, Milovanović je odgovorio:

„U isto vreme kada je vršeno probijanje tunela na Savincu predsednik opštine, Milisav Mirković, je razgovarao sa investitorima iz Nemačke i predstavnicima njihove ćerke-firme TREND TEX iz Prijepolja o pokretanju modne konfekcije Rudnik i zapošljavanju 300 radnika. Predsednik opštine, takođe u to vreme, je u prostorijama modne konfekcije Rudnik upoznao prisutne radnike o nameri investitora da pokrene proizvodnju u njihovoj fabrici. Mene lično, kao njegovog zamenika, poslao je da prisustvujem probijanju tunela na Savincu, uz predstavnike JP za puteve.  Mogu da primetim da je u konfekciji Rudnik bilo prisutno više Milanovčana, koji su zainteresovani za posao, nego na Savincu prilikom probijanja tunela„, zaključio je Milovanović.

Predsednik gornjomilanovačkog odbora SPS, Jovica Carević ovom prilikom je prokomnetarisao kandidaturu Dejana Kovačevića za predseddnika opštine ocenom, da su oni svog kandidata prdložili još pre godinu i po dana i da zahvaljujući rezultatima rada njihov kandidat ima podršku više od 60 odsto biračkog tela. Carević je najavio da su otpočeli predizborne razgovore sa Pokretom „Za naš Milanovac“ i strankom „Zeleni Srbije“.